Zanimljivosti

16.09.2013.

Zašto će Kristina Kovač biti sjajna u ulozi žirija Kristina Kovač
foto: PR Photo
Zašto će Kristina Kovač biti sjajna u ulozi žirija

X Factor, prva sezona

Kristina Kovač je, bez preterivanja, jedno od najmarkantnijih muzičkih lica na domaćoj sceni u poslednjih 20 godina. Ona je vrhunski muzičar i odlična pevačica i slobodno možemo reći da je jedna od najzaslužnijih što domaći POP uopšte postoji naročito ako celu priču stavimo u kontekst godina u kojima je započela svoju karijeru (devedesete) a koje su bile neke od najmračnijih za muziku na našoj sceni ikada.

Vest o tome da će baš ona biti deo žirija prve sezone regionalnog X Factora obradovala je mnoge a ponajviše buduće takmičare koji će, ako budu imali sreće da im baš Kristina bude mentor, sigurno mnogo od nje naučiti. Da je Kristina sjajan muzičar, pevačica i kompozitor, dobro je poznato, a evo i nekoliko manje poznatih detalja iz njene biografije koji samo potvrđuju da je upravo ona sjajan izbor za ulogu žirija u najgledanijem takmičenju pevača na planeti:

Pored toga što sjajno peva, Kristina i komponuje i odlično svira klavir.

Tokom svoje, više nego uspešne, karijere Kristina se oprobala u raznim ulogama. Pored toga što je sjajan solista, ona je odlična i kao član benda ali i kao producent.

1996. godine, zajedno sa sestrom Aleksandrom, osniva čuveni dvojac K2, jedan od najuspešnijih (ženskih) sastava na domaćoj sceni ikada.

Sa K2 je izbacila 3 albuma od čega jedan za tržište Španije („Vamos de Fiesta“, etiketa EMI Spain, 1998.)

Kao solista 2007. godine izbacuje album „U nebranom grožđu“ koji je postigao ogroman uspeh i dobio vrhunske kritike.

Kao producent i kompozitor sarađivala je sa: Tanjom Banjanin, Karolinom Gočevom, Knezom, Aleksandrom Radović i mnogim drugim kolegama a poznata je i po tome što je osnovala prvu domaću „boy“ grupu Peti element. Momci su sa pesmom "Reka bez povratka" osvojila drugo mesto na Beoviziji 2004. godine.

Pesme su joj objavljivane u Finskoj, Španiji, Slovačkoj i Českoj.

Komponovala je muziku za mnoge uspešne TV reklame: Solo fruto, Reiffeisen bank, Telekom, Čipsi, Legend, Merkator, Fruvita...

Pisala je muziku za film "Mi nismo anđeli 2".

2011. godine, komponovala je pesmu „Čaroban“  koja je u izvođenju Nine Radojičić predstavlja Srbiju na Eurosongu 2011. godine osvojivši 13.mesto. 

Ostavi
komentar