Zanimljivosti

07.02.2018.

YouTube smislio način da objedini sve kanale jednog izvođača
foto: Youtube screenshot
YouTube smislio način da objedini sve kanale jednog izvođača

Oduzimanje moći izdavačkim kućama

Kada pretražujete nekog velikog izvođača na servisu YouTube može vam izaći nekoliko zvaničnih i još više nezvaničnih kanala. Kako da se odlučite da li da zapratite Ciara ili CiaraVEVO? Koja je uopšte razlika i da li korisnik time treba da se bavi? Izgleda da su odlučili da nas ovih muka reše. 
 
VEVO je dete tri najveće izdavačke kuće i način da oni kontrolišu svoj sadržaj. Razlozi za posedovanje VEVO kanala su uglavnom administrativni. Marija Žeželj sigurno je bila srećna da okači svoj prvi spot na postojeći kanal koji redovno ljudi već gledaju, ali je zbog ugovora sa Universalom otvorila novi. 
 
Ono što je novina je da ćemo u narednim danima moći da vidimo objedinjene kanale izvođača, a prepoznaćemo ih po maloj noti, ikonici pored imena kanala. 
 
Sve ovo smišljeno je da bi se pomoglo manjim, nezavisnim izvođačima. Takođe, ovo je način da se izvođači ne brinu kada menjaju kuće. Pomenuta Ciara prošle godine je raskinula sa Sony-em i prešla u Warner, a novim pravilima igre će imati koristi od starih spotova. Možda ne od njihovih pregleda, ali će joj se preneti subskrajberi na novi Official Artist Channel (ako smo dobro razumeli) 
 
Ovome će se radovati i legende kao što je Janet Jackson, koja je nakon mnogo godina odlučila da preuzme stvar u svoje ruke, pa je pokrenula sopstvenu etiketu.  
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano