Zanimljivosti

18.09.2013.

X Factor: Zašto će Emina Jahović biti sjajna u ulozi žirija Emina Jahović Sandal
foto: Youtube screenshot
X Factor: Zašto će Emina Jahović biti sjajna u ulozi žirija

Iako je već godinama u žiži javnosti kao jedna od trenutno najvećuh POP zvezda regiona, i dalje postoji mnogo toga što se o Emini Jahović ne zna.

Delom je to tako zbog toga što ona prilično uspešno čuva svoju privatnost (što je za svaku pohvalu), a delom i zbog toga što često najkvalitetniji delovi nečije biografije nisu nažalost i oni najinteresantniji za široku publiku željnu senzacija. Eminu znamo po mnogobrojnim hitovima i modernom elektro – pop zvuku ali neke podatke vezane za njenu karijeru do kojih smo došli, verujemo, ne znaju ni njeni najokoreliji fanovi. A upravo ti detalji Eminu čine sjajnom osobom za žiri prvog regionalnog X Factora. Znali ste da je lepotica, znate njene pesme napamet, znate da živi u Turskoj... a da li ste znali sledeće:

Emina ima veliko festivalsko iskustvo i upravo zahvaljujući nastupima na nekim od najvećih festivala u regionu počela je njena, danas sjajna karijera.

2000. godine je sa pesmom „Samo ti, moja muziko“ pobedila je na festivalu  Zlatna Staza u Crnoj Gori.

2003. godine je osvojila treće mesto na Sunčanim skalama (u Herceg Novom) sa pesmom „Uzalud se budim“.

2002. godine učestvovala je bosanskom takmičenju za predstavnika na Evroviziji. Takmičila se sa pesmom Dina Merlina „U, la, la“.

2010. godine učestvovala je u finalu domaćeg takmičenja za predstavnika na Eurosongu. Pevala je pesmu Gorana Bregovića „Ti Kvariigro“.

Do danas je izbacila 4 studijska albuma.

Sarađivala je sa mnogim velikim imenima domaće i regionalne scene. (Zdravko Čolić, Sergej Ćetković, Saša Kovačević, Nina Badrić, Mihalis Hatzigiannis, Hari Varešanović, Dino Merlin, Goran Bregović i mnogi drugi...).

Učila je da svira klasičnu gitaru u muzičkoj školi Mokranjac u Novom Pazaru.

Poznata je u svim zemljama regiona kao i u Turskoj i Iranu!

Uspešno piše i komponuje pesme.

Govori više jezika od čega tečno srpski, engleski i turski.

Pored pevanja uspešno se bavi i glumom a ima iskustva i u modelingu.

U srećnom je braku sa jednim od trenutno najvećih turskih POP umetnika, Mustafom Sandalom, koji je do sada prodao preko 20 miliona albuma širom sveta! 

Aktivno se bavi humanitarnim radom.

 

Ostavi
komentar