Zanimljivosti

27.02.2015.

X Factor: šta da očekujemo od žirija? Žiri X Factor-a 2015
foto: Official Facebook Page - Željko Joksimović
X Factor: šta da očekujemo od žirija?

Malo se bavimo profajlingom danas...

Nova sezona X Factor-a startuje krajem marta, i koliko želimo da čujemo nove pevačke nade, toliko smo žudeli da saznamo ko će imati ulogu sudija – odluka je pala, a mi vam iznosimo naše viđenje stvari šta možemo očekivati...

Jedini član koji nije novi kolač je Željko Joksimović, pa tu nećemo mnogo detaljisati, jer smo Željka videli na delu prošle godine – na stranu da li ga simpatišete ili ne, Joksimović se razume u muziku, međutim ono što može biti interesantno je raspodela snaga malo drugačija ove godine – ono što je bila Kristina u prošloj sezoni, to Željko može postati u ovoj sezoni, jer naredna tri člana su predstavnici pravog POP-a, bez koketiranja sa etno ili folk elementima – kako će se odvijati situacija, ostaje da vidimo...

Aleksandra Kovač – jedina dama u ovogodišnjem žiriju, postoji već dugo na sceni, istrajavajući u svojoj borbi da se umiranje pravog POP-a obustavi. Aleksandra komponuje svoju muziku, dolazi iz muzičke porodice, a takođe vodi školu pevanja „Beogradski glas“, pa ako imate fantastičnu vokalnu tehniku, to vam je plus, Aleksandra će svakako to primetiti ( i obrnuto). S obzirom na muzičku širinu i afinitete, ako odaberete da pevate stranu numeru iz soul, jazz, R'n'B i sličnih žanrova, na njen glas sigurno računajte (pod uslovom da je dobro).

Massimo Savić – najspecifičniji vokal bivše Jugoslavije, nešto kao pandan Josipi Lisac u svetu muških vokala. Massimo je tip pevača gde ne postoji sredina – ljudi ga ili ne vole ili obožavaju, ravnodušnosti nema. Voleli ga ili, Savić je vrhunski muzičar i vokal, koji verovatno može da prepozna kvalitet na kilometar udaljenosti, međutim, čitajući njegove intervjue i prativši njegov rad i koncerte godinama unazad, Massimo deluje kao jedna blaga i naravna osoba, od koga možete svašta pametno čuti, ne samo u vezi muzike, već i u vezi života. Ako vam on zapadne kao mentor, ipak se nemojte opuštati, deluje nam da Massimo traži kvalitet, a kvalitet znači rad – zato pamet u glavu!

Tonči Huljić – čovek čije je hitove pevala cela Jugoslavija, koji je sarađivao sa nekim od najlepših vokala bivše nam republike (setite se samo Liljane Nikolovske) tokom vladavine grupe Magazin. Tonči je takođe vrhunski muzičar, a nekako nam deluje da on možda ima najbolji „njuh“ kada je u pitanju „x factor“, ono nešto što će vas vinuti nebu pod oblake, jer on je, za razliku od prethodno troje, jedini koji nema karijeru za mikrofonom, u koga svi gledaju tokom nastupa, pa je možda slika jasnija ako se posmatra sa malo veće udaljenosti. Takođe, Tonči već ima iskustva kada je ovakav format u pitanju, podsećamo vas da je on bio u žiriju programa „Operacija trijumf“, što će mu donekle značiti za mentorsku funkciju u X Factor-u. Ako zapadnete kod Huljića, on će vam sigurno dati veoma korisne karijerne savete i verovatno izvući ono najbolje iksfaktorsko iz vas!

Pa, pevači, srećno svima!

Ostavi
komentar

Povezano