Zanimljivosti

31.03.2014.

X Factor: Pet najboljih momenata prve sezone X Factor, žiri
foto: Luka Pilipović
X Factor: Pet najboljih momenata prve sezone

Iako je prošlo već nedelju dana od finalne večeri pvog regionalnog X Factora, strasti se ne smiruju a o nastupima super finalista se još uvek živo raspravlja. Deluje ipak, da se oko toga da je Daniel Kajmakoski zasluženo odneo pobedu, većina slaže, što ne treba mnogo da čudi budući da je ovaj momak od samog početka pokazao sjajne glasovne mogućnosti i muzikalnost te da se tokom čitavog takmičenja isticao odličnim nastupima privlačeći sve veću pažnju publike koja ga je složnim glasanjem sačuvala sve do super finala kada je odneo pobedu.

Deluje neverovatno, ali od prve pred-audicije, koja je 20. avgusta prošle godine održana u Budvi, prošlo je punih sedam meseci tokom kojih su takmičari prošli brojne selekcije, susreli se sa ogromnim brojem izazova i kako sami kažu, stekli veliko iskustvo koje im je zauvek promenilo pogled na muzčku industriju i poziv muzičara o kom svi maštaju.

Bilo je svađa, radosti, prijateljstava, ljubavi,smeha, suza, malicioznih komentara, sjajnih nastupa, falširanja i iznenađenja svih vrsta a danas se sećamo nekih od najboljih momenata prve sezone:

1.       Daniel Kajmakoski – AUDICIJA. Teško je zamisliti da je Daniel, koji je danas zvezda za kojom obožavateljke na uluci bukvalno vrištući trče, pre svega nekoliko meseci bio radnik na gradilištu u Beču! Njegova audicija tokom koje se prvi put predstavio četvoročlanom žiriju ostaće upamćena po fenomenalnom izvođenju hita Daniela Merriweathera „Red“. Emina nije mogla da sakrije oduševljenje a Kristina je na drugoj strofi ustala da bi svega par minuta kasnije izgovorila, sada već čuvenu rečenicu: „mislim da smo sada prisustvovali nastupu jednog od potencijalnih pobednika našeg X Factora“. Željko je reagovao opomenuvši je da ne bude pristrasna što je bio jedan od prvih „sukoba“ ovo dvoje harizmatičnih članova žirija, međutim, ispostavilo se da je Kristina bila u pravu. Željko je postao Danielov mentor a Daniel je šest meseci kasnije odneo pobedu.

2.       Ilma – AUDICIJA. Iako su prijatna i neprijatna iznenađenja sastavni deo X Factora i nešto što zapravo čini ovaj show, uvek ima prostora za neočekivane stvari. Jedan takav momenat bio je nastup trinaestogodišnje Ilme Karahmet koja je na svojoj prvoj audiciji pred žirijem bukvalno šokirala publiku svojim moćnim glasom i zrelim pevanjem koje je teško pripisati devojčici njenih godina. Ovaj njen nastup trenutno ima 3,3 miliona pregleda na YouTube-u, dvostruko više od Danielove audicije!

3.       Doktori – judges houses. Kada su se Predrag, Uroš, Nikola, Armin i Marko prijavili za X Factor nisu ni sanjali da će uskoro takmičenje nastaviti kao petočlani bend. Da će u ovoj ulozi biti savršeni postalo je jasno već nakon nastupa u fazi „kuće sudija“ kada su pred svojom mentorkom Kristinom Kovač i njenom gošćom Leontinom, savršeno izveli veliki hit sastava Maroon 5 „She Will be Loved“. Devojačka srca su momentalno slomljena a karijera Doktora je počela u ovom trenutku i nadamo se da će trajati dugi niz godina.

4.       Mladen – judges houses. Jedan od ubedljivo najemotivnijih i najneočekivanijih nastupa ove sezone bio je Mladenov nastup u fazi „kuće sudija“ tokom kog je otpevao prelepu Louisovu pesmu „Ne kuni me, ne ruži me majko“. Željko i Tony su bili oduševljeni, Mladen je bez mnogo dvoumljena prošao dalje ali je, nažalost, takmičenje napustio već nakon prve live emisije. Velika šteta.

5.       Vanja Mišić – audicija. Mnogi se slažu da je audicija Vanje Mišić na kojoj je otpevala baladu Natali Dizdar „Neki drugi dan“ bio jedan od najboljih nastupa ove sezone. Mnogi se slažu i sa tim da je prema Vanji načinjen veliki greh time što joj nije dopušteno da takmičenje nastavi kao solista ali je ona uspela da iz karata koje su joj dodeljene izvuče najviše. Bila je najzapaženija članica ženskog sastava 4U sa kojim je „dogurala“ do petog LIVE showa. Svaka čast Vanja!

Šta su po vama najbolji momenti prve sezone X Factora?

Ostavi
komentar