Zanimljivosti

10.12.2013.

X Factor: Opšta buka u boot camp-u, žestoka borba za mesto u daljem show-u Kristina Kovač
foto: Luka Pilipović
X Factor: Opšta buka u boot camp-u, žestoka borba za mesto u daljem show-u

Za samo jedno veče broj takmičara prvog regionalnog X Factora spao je sa 133 koliko ih je bilo na početku prve i jedine epizode iz faze „boot camp“, na svega 24! (s tim da grupe sadrže po nekoliko članova).

Epizoda je počela prilično neobičnom odlukom žirija da polovina kandidata, bez ikakvog daljeg rada i preslušavanja, pre nego što boot camp uopšte počne, napusti dalje takmičenje i to bez obzira na to da li su na audiciji dobili 3 ili 4 da. Da se ipak ne radi o presedanu informisala nas je Kristina Kovač rekavši nam da je ista praksa iskorišćena u osmoj sezoni britanskog X Factora 2011. godine (info sa Twitter-a).

Opšti utisak nakon slušanja nastupa 9 grupa u boot camp-u je zabrinjavajuće odsustvo timskog rada, izražen sebičluk ogromna želja takmičara da se pošto – poto pokažu u što je moguće boljem svetlu što je u najvećem broju slučajeva dovelo do potpunog debakla.

Da ne bude zabune, nije ih teško razumeti jer su, odlkom produkcije, dovedeni u prilično nezgodnu situaciju u kojoj su u ogromnim grupama, nezgodnim za rad, imali svega po nekoliko sekundi da se izbore za svoje mesto u daljem toku takmičenja. Sa druge strane, ova odluka produkcije i žirija nije bez smisla jer je jedna od osobina koje buduća zvezda mora imati i rad pod pritiskom i sposobnost da se u najtežem trenutku pokaže u najboljem svetlu. Zato ne treba da čudi izrazito strogo držanje svih članova žirija tokom boot camp-a koje nije bilo slučajno već sasvim planirano i sastavni deo drila koji takmičari u ovoj fazi moraju proći.

Mnogi kandidati koji su na audicijama zablistali večeras nisu bili na nivou zadatka ali se žiri ipak, gotovo jednoglasno, nakon detaljnig pregledanja materijala, odlučio oko izbora onih koje ćemo gledati i u narednim epizodama.

Desetak kandidata kojima je prvobitno saopšteno da ne idu dalje, pozvano je nazad, na još jedan susret sa sudijama, i tada im je saopšteno da su zapravo prošli ali da će biti svrstani u bendove i kao takvi se takmičiti dalje.

I neizvesnost oko toga ko će od sudija biti mentor kojoj grupi, večeras je završena. Kristini su pripale grupe, Željku pevači stariji od 27 godina, Emini momci ispod 27 godina a Kikiju devojke ispod 27 godina.

Sledećeg utorka na programu je, po mišljenju mnogih, najzanimljivija faza takmičenja: kuće sudija. Svaki član žirija će svoju grupu, sačinjenu od 6 kandidata, ugostiti u svojoj kući gde će oni imati prilike da pokažu šta znaju u prvom nastupu pred svojim mentorom. Iz sudijskih kuća kandidati će izaći desetkovani za 50% tako da u LIVE ide svega njih 12. Jedva čekamo!

MUŠKARCI - EMINA JAHOVIC  

Lukijan Ivanović

Haris Ćato

Stefan Koković

Aleksa Perović

Miloš Bajat

Petar Jojić

DEVOJKE - KIKI

Tamara Milanović

Aleksandra Brković

Ilma Karahmet

Hristina Vuković

Aleksandra Sekulić

Katarina Jovanović

PREKO 27 GODINA  - ŽELJKO JOKSIMOVIĆ  

Daniel Kajmakoski

Maid Hećimović

Maja Novaković

Mladen Lukić

Bojana Račić

Slavko Kalezić

BENDOVI - KRISTINA KOVAČ          

Ivan i Kiko Radenov

Roma Sijam (7 članova)

Mouse Miles (2 člana)

Jana Vuković i Luka Grumić

muški bend:

Armin Malikić

Predrag Antić

Marko Balabanović

Uroš Turkulov

Nikola Stanojević

ženski bend:     

Katarina Manojlović

Vanja Mišić

Lana Šojić

Teodora Sparavalo

duet:    

Filip Janevski Fifi

Marinela Đogani

Ostavi
komentar

Povezano