Zanimljivosti

02.07.2013.

X Factor od jeseni na PINK-u! X Factor
foto: Key Visual, Promo
X Factor od jeseni na PINK-u!

Audicije počinju za par nedelja

Najgledaniji i najpoznatiji reality show u kom se takmiče pevački talenti, X Factor, definitivno, napokon dolazi u Srbiju! Show će biti emitovan na televiziji PINK i kako je javnosti saopšteno iz ove kuće, audicije će krenuti već za nekoliko nedelja.

Da ovo nije samo jedan od tračeva kojih smo se naslušali u poslednjih par godina govori i činjenica da je na ovu temu pre nekoliko dana održana i zvanična konferencija za novinare, a na Wikipedia stranici koja se bavi X Factorom, 2013. je naznačena kao godina u kojoj će startovati prva sezona X Factora Adria koji će obuhvatiti dobar deo regiona: Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju.

X Factor je format koji je 2004. godine kreirao čuveni TV producent Simon Cowell kao zamenu za show POP Idol. X Factor je od samog starta bio pun pogodak a tome je dosta doprinela činjenica da se ovo takmičenje bavi isključivo pevačkim talentima (za razliku od recimo Talenta koji obuhvata bilo koju vrstu aktivnosti) kao i to da se od učesnika zahteva tzv. „X Factor“ a što je zapravo „to nešto“ što zvezdu razlikuje od prosečne osobe. Takođe, sudije X Factora ujedno su i mentori takmičarima pa se iz emisje u emisiju gradi i dodatni takmičarski nivo u kom se sudije međusobno takmiče – kroz svoje kandidate. Nagrade su uglavnom snimanje albuma, to jest ugovor sa izdavačkom kućom, i naravno zagarantovani nastupi, javna pojavljivanja i publicitet koji neminovno ide uz to.

Pored Britanije iz koje je potekao, show se prikazuje u brojnim zemljama širom sveta uključujući i Ameriku u kojoj je prva sezona, sa ogromnim uspehom, prikazana 2011. godine. O koliko se popularnoj i uticajnoj emisiji radi najbolje govore imena koja su prošla kroz žiri u raznim zemljama a među kojima su i: Britney Spears, Paula Abdul, Demi Lovato, Nicole Scherzinger, Cheryl Cole, Tulisa, Gary Barlow, Sharon Osbourne i naravno sam Simon Cowel. Što se tiče zvezda koje je upravo ovaj show „iznedrio“ među najpoznatijima su pobednici: Little Mix, James Arthur, Leona Lewis i Melanie Amaro a One Direction, trenutno jedan od najpoznatijih POP sastava na planeti, bili su tek treći u sedmoj sezoni u Britaniji!

Imamo zaista mnogo razloga za radovanje jer franšiza X Factor podrazumeva visok nivo kvaliteta kako u pogledu rodukcije tako i izbora repertoara koji će takmičari izvoditi. Drugim rečima možemo očekivati veliki broj odličnih pevača, zanimljivo rivalstvo među sudijama, sjajne nastupe i puno neizvesnosti. Kad je u pitanju sudijska, odnosno žiri ekipa, imena za Srbiju još nisu poznata ali se očekuje šarolik sastav. Drugim rečima, najverovatnije će žiri činiti imena koja su na različite načine povezana sa show biznisom. Minimum jedna osoba će i sama biti poznati izvođač ali očekujmo i producenta a veoma je moguće i novinara ili menadžera.

Podsećamo da je nedavno, takođe za televiziju PINK najavljen dolazak još jedne čuvene franšize, The Voice, koji je trenutno najveća konkurencija X Factoru. Da li će oba formata naći mesto pod istom TV kapom ostaje da vidimo u narednim danima, a ono što je sigurno je da će domaća publika imati zanimljivu jesen kad su takmičenja talenata u pitanju i da ćemo, kako stvari stoje, sledeće godine u ovo vreme imati barem desetak mladih zvezda.

I da zaključimo, ako znate da pevate ili makar mislite da znate, sada je pravo vreme da pripazite na glas i uvežbate nekoliko pesama jer audicije samo što nisu počele!

Ostavi
komentar
  • 29.07.2013, 00:09h xxx - a ko ce biti ziri???

  • 18.07.2013, 11:41h MjuzNews - Nazalost donja granica je 13 godina. Sačekaj koju godinu :-)

  • 17.07.2013, 17:54h Sandra - JA hocu samo da pitam i ako moze neko da mi odgovori ja sam rodjena 2002.god u januaru,mogu li se prijaviti i ima li ogranicenje?

  • 2.07.2013, 17:37h bombonica - radovala bih se samo da nije na pinku :)

Povezano