Zanimljivosti

17.12.2013.

X Factor: Kandidati premašili sva očekivanja Emina Jahović Sandal i Mustafa Sandal
foto: Luka Pilipović
X Factor: Kandidati premašili sva očekivanja

Emina i Kiki teško doneli odluke

Da sudijska četvorka prvog regionalnog X Factora zna šta radi kao i da imaju „detektor za X Factor“ najbolji je dokaz vrhunski kvalitet nastupa kandidata koje smo imali prilike gledamo večeras a kroz koje su se za dalji plasman borili kandidati iz gupa Emine Jahović i Kikija Lesendrića.

Momci i devojke (do 27 godina), svi do jednog, bukvalno su blistali večeras ostavivši bez teksta svoje mentore, njihove pomoćnike, konkurenciju i sigurni smo, publiku kraj malih ekrana.

Nakon što su u boot camp-u pevali u grupama, što je izuzetno nezgodno budući da su svi želeli da se istaknu i pokažu šta znaju, u ovoj fazi ih je dočekao sasvim drugačiji izazov. Kandidati su u kućama sudija nastupili solo, uz svedenu pratnju akustičnih gitara što je sa jedne strane odličan teren za pevača koji treba da pokaže šta zna ali i forma u kojoj nema mesta za grešku. Naši su takmičari, međutim, prevazišli sva naša očekivanja, dovevši Kikija i Eminu u nezgodnu situaciju u kojoj je gotovo nemoguće odabrati koja polovina neće nastaviti takmičenje.

Ilma Karahmet je još jednom izazvala oduševljenje zrelim i neverovatno muzikalnim izvođenjem, Lukijan je, bez preterivanja, oduševio Mustafu Sandala, Emininog supruga koji je ovom prilikom bio u ulozi mentora saradnika, a Aleksandra Brković je višestruko nadmašila svoj (po mišljenju mnogih takođe sjajan) nastup sa audicije.

Teške odluke bile su neizbežne a sudije su sa teškom mukom odlučile da dalje idu:

u Emininoj grupi: Lukijan Ivanović, Haris Ćato i Aleksa Perović

a u Kikijevoj grupi: Ilma Karahmet, Aleksandra Brković i Tamara Milanović

Sledećeg utorka na programu su grupe Kristine Kovač i Željka Joksimovića nakon čega će publici biti poznata imena svih 12 takmičara koje ćemo gledati u LIVE nastupima koji slede. 

Za intervju sa Lukijanom kliknite OVDE, a sa Harisom OVDE.

Ostavi
komentar

Povezano