Zanimljivosti

24.12.2013.

X Factor: Intervju sa Maidom Hećimovićem Maid Hećimović
foto: Youtube screenshot
X Factor: Intervju sa Maidom Hećimovićem

"Oduvijek sam maštao o svjetlima pozornice!"

Maida pamtimo po tome što mu je Željko Joksimović na prvoj audiciji „predvideo“ uspešnu karijeru i to zato što je „već počeo da ga nervira“. Ali pamtimo ga i po fenomenalnom izvođenju pesme Zdravka Čolića „Noć mi te duguje“ koju je izveo na svoj način, ne imitirajući slavnog Čolu. Potpuno zasluženo Maid i je posle boot camp-a u igri i gledaćemo ga večeras u grupi Željka Joksimovića gde će se za dalji plasman boriti sa još pet fantastičnih kandidata, starijih od 27 godina.

MjuzNews: Čuli smo u tvom predstavljanju da si još kao mali zabavljao porodicu pevajući na stolici. ali, u kom trenutku si shvatio da ćeš se ozbiljnije baviti muzikom?

Maid: Pa čini mi se da sam to oduvijek znao. Jednostavno, mislim da me je bog stvorio za ovoj posao i bilo šta drugo kad bih radio to ne bi bio pravi ja. Oduvijek sam maštao o svjetlima pozornice!

MjuzNews: Kakva su ti očekivanja kad je X Factor u pitanju i da li si se nadao da ćeš ući u najboljih 24?

Maid: Iskreno, jesam! Lagao bih kada bih rekao drugačije. Ne bih nikada došao na bilo koje takmičenje ako se ne bih nadao najboljem. Uvijek kažem da sam dovoljno dobar da na X Faktoru mogu pobijediti ali i dovoljno loš da se uvijek može pojaviti neko bolji!

MjuzNews: Čiji ti je komentar nakon audicije bio najinteresantniji i najkorisniji?

Maid: Pa, vjerovatno Željkov, jer sam to što ga (kao) nerviram shvatio kao kompliment (smeh).

MjuzNews: Za koje bi muzičare ili bendove rekao da su najviše uticali na formiranje tvog muzičkog ukusa?

Maid: Za mene je zvijezda cjelokupan doživljaj: vizuelni, pjevački i scenski. Prema tome, na mene su najviše uticali, što se naše scene tiče, Zdravko Čolić i Lepa Brena jer su bili ispred svog vremena. Na svjetskoj sceni to su svakako Michael Jackson, Madonna, Tina Turner...

MjuzNews: Da li postoji pesma koju bi voleo da otpevaš u daljem toku takmičenja i ako da koja je to i zašto?

Maid: Ima zaista divnih pjesama i teško da mogu da izdvojim jednu ali evo, recimo da je to „Da je tuga snijeg“ od Dine Merlina jer je jedna od najemotivnijih koje sam ikada čuo.

MjuZnews: Šta misliš, ko ti je od ostalih takmičara u tvojoj kategoriji, najveća konkurencija?

Maid: Daniel Kajmakoski. On mi je baš super!

MjuzNews: Ukoliko pobediš, kakav ćeš album snimiti?

Maid: Album na domaćem jeziku definitivno! To bi bio neki POP koji ima šmek Balkana - jer zašto da se pravimo Englezi (smeh).

Ostavi
komentar
  • 30.12.2013, 21:11h Dijana - Divan si maide!!! Puno usjeha ti zelim od sveg srca!!'

  • 27.12.2013, 10:30h Marta - Dragi Maide, uz tebe cu biti uvijek, SVE POHVALE TEBI , ORASJU I SVIMA KOJI TE PODUPIRU, AKO TI UOPCE TREBA PODUPIRANJE.... TI SI -KRALJ MUZIKE I -LAV NA RAZNIM POLJIMA.... ORASJE JE SIGURNO PRESRETNO STO TE IMAMO,,,, VOLI TE I POZDRAVLJA MARTA ( KOLEGICA TVOG TATE I TVOJE DRAGE-NA ZALOST RAHMETLI MAJKE-NERME)

Povezano