Zanimljivosti

29.10.2013.

Večeras počinje X Factor! X Factor
foto: Antonio Ahel
Večeras počinje X Factor!

Utorak, 29.10. u 21:15 TV PINK

Večeras, (utorak, 29.10.), nakon brojnih najava i dugog čekanja, počinje prva sezona regionalnog X Factora – najgledanijeg televizijskog takmičenja za pevače na planeti! Prva emisija počinje u 21:15 na televiziji PINK a show počinje snimcima audicija kroz koje ćemo upoznati dobar deo kandidata od ukupno 300 njih koji su prošli inicijalnu selekciju obavljenu kroz pred-audicije.

Četvoročlani žiri u sastavu: Željko Joksimović, Kiki Lesendrić, Emina Jahović i Kristina Kovač saslušali su nastupe svih 300 kandidata od kojih je svega 120 prošlo dalje, u sledeću fazu koja nosi naziv „boot camp“ ili regrutni kamp. Najzanimljivije kandidate i njihove nastupe na audcijama gledaćemo u prvim emisijama koje će biti emitovane svake subote.

Podsećamo da je X Factor i u svetu vodeći format za takmičenje mladih pevačkih talenata pa je tako upravo ovaj show, čiji je idejni tvorac i vlasnik čuveni Simon Cowell, iznedrio neke od trenutno najvećih zvezda kao što su Little Mix, One Direction i James Arthur. Kako saznajemo od produkcije show-a na audicijama se pojavio veliki broj izuzetno talentovanih ljudi koje ranije nismo imali prilike da vidimo u drugim, sličnim, takmičenjima a oni su sami priznali da je razlog za njihovo nepojavljivanje do sada bio taj što su – čekali X Factor. Sa punim pravom, rekli bismo, jer upravo ovaj neverovatan show garantuje finalistima vredne robne i novčane nagrade dok pobednika očekuje snimanje albuma, vođenje karijere i luksuzan automobil!

Kandidati će u kasnijem toku takmičenja (nakon regrutnog kampa) biti podeljeni u 4 grupe: 1. momci, 2. devojke, 3. pevačke grupe i 4. tzv. „druga šansa“ – nešto stariji kandidati koji će ovom prilikom pokušati da (konačno) ostvare svoje snove. Upravo ova poslednja grupa dala je pobednika u prošloj sezoni američkog X Factora kada je ubedljivo trijumfovao tridesetosmogodišnji Tate Stevens iz Missurija, pevač country muzike! Drugim rečima, u X Factoru je sve moguće a od kandidata se traži više od pukog talenta za pevanje. Kako sam naziv emisije kaže, žiri će tražiti takozvani „X Factor“, nešto posebno u svakome od njih što mora posedovati svaka velika zvezda.

Kiki Lesendrić je tokom priprema za početak snimanja izjavio da će izuzetno ceniti kandidate koji su ujedno i autori a ne samo izvođači što ne treba da čudi jer sličan kriterijum koriste i sudije u drugim zemljama. To naravno, ne znači, da izvođači neće imati šansu već samo dodatno govori o tome da su u ovom show-u kriterijumi podignuti na veoma visok nivo.

Kandidatima želimo puno sreće, a vi večeras u 21:15 prebacite program na TV PINK jer počinje show koji ćemo gledati narednih nekoliko meseci!

Ostavi
komentar

Povezano