Zanimljivosti

24.09.2013.

Upoznajte Filipa Dizdara Filip Dizdar
foto: MTV PR Photo
Upoznajte Filipa Dizdara

Jednog od nominovanih za MTV Best Adria Act

Filip Dizdar je jedan od pet nominovanih umetnika za ovogodišnju MTV Best Adra Act nagradu. Rođen je u Zadru 1989. godine a interesovanje za muziku pokazao je još u nižim razredima osnovne škole. Široj javnosti postao je poznat tek nakon nastupa na takmičenju „Showtime“, gde je, i pored toga što nije pobedio, pokazao da njegovo vreme tek dolazi.

S pesmom „Sunce“, 2010. godine nastupa na festivalu Dora, a pesma ubrzo postaje hit. Usledile su podjednako uspešne pesme „Lijepa“, „Sreća“ i „Hodaš na rukama“.

Manje je poznato da je Filip talentovan i kao reditelj pa iza sebe ima već 60-ak video spotova koje je režirao za druge muzičare iz regiona!

Sredinom 2013. godine, Filipu se na koncertima pridružio i prateći „Whatta band“. Filip trenutno radi na svom prvom studijskom albumu koji će izaći krajem godine za etiketu Menart.

Ovo je prva Best Adria Act nominacija za Filipa a ono što sledi je razgovor koji smo obavili sa njim ovim povodom:

MjuzNews: Opiši svoju muziku u 3 reči.

Filip: Pop, autorski, pomaknut.

MjuzNews: Šta je najbolje što si do sada uradio kad je muzika u pitanju?

Filip: Najbolje što sam napravio je to što sam pustio sve naučeno i počeo stvarati pjesme prema svom osjećaju i viziji i iza kojih ću uvijek moći stati.

MjuzNews: Šta ti je prošlo kroz glavu kad su ti javili da si nominovan za MTV Best Adria Act?

Filip: Nisam siguran se što mi je točno prošlo kroz glavu al znam da sam u tom trenutku bio jako sretan. Lijep je osjećaj nakon toliko uloženog rada i truda dobiti ovakvo priznanje od MTV-a i naći se među glazbenicima koje osobno jako cijenim a i slušam.

MjuzNews: Ko ove godine nije nominovan a zaslužio je da bude?

Filip: Meni je osobno Studio Frendo iz Splita otkriće i jako mi se sviđa što dečki rade, kako glazbeno tako i vizualno.

MjuzNews: Zašto publika treba da glasa baš za tebe?

Filip: Vjerujem u glazbu koju stvaram i u svakom se pogledu trudim da zvuči kako se osjećam tog trenutka i da ona raste i mijenja se sa mnom. Ako publika to prepozna i da mi svoj glas zbog toga, nitko sretniji od mene.

Da glasate kliknite OVDE.

Ostavi
komentar