Zanimljivosti

03.04.2015.

Universal Music proslavio šest godina od otvaranja srpske kancelarije Fabian Stilke, Generalni Menadžer, Universal Music Western Balkans
foto: PR Photo
Universal Music proslavio šest godina od otvaranja srpske kancelarije

"Region je pun kreativnih i pametnih mladih ljudi"

Juče (2. april)  je u Beogradu kompanija Universal Music održala konferenciju za novinare povodom šest godina od otvaranja srpske kancelarije i predstavila nove izvođače sa svog lokalnog kataloga.

U opuštenoj i prijatnoj atmosferi muzičke prodavnice Metropolis Music Shop, prisutnim novinarima i partnerima obratili su se Ilija Milošević (Direktor Marketinga, Universal Music Serbia) i Fabian Stilke (Generalni Menadžer, Universal Music Western Balkans).

Ilija Milošević je predstavio tri nova regionalna izvođača čiji su albumi i singlovi objavljeni u februaru i martu mesecu ove godine  - solo izvođač koji peva na engleskom jeziku Luke Black (Čačak, Beograd), četvoročlani ženski alt-rok bend Luminize (Hrvatska i Holandija), ali i najaktuelnije izdanje No Borders Orchestra - regionalni simfonijski orkestar koji okuplja muzičare iz svih republika bivše Jugoslavije. Pored projekata  koji predstavljaju direktan razvoj lokalnog muzičkog kataloga u Srbiji, predstavljen je i  Digster – servis za preporuku muzike kroz žanrovske i tematske plejliste.

Milošević je istakao i značaj direktnog prisustva Universal Music-a u Srbiji, ne samo za navedene izvođače, već i za celokupnu muzičku industriju u zemlji i regionu, posebno naglašavajući značaj pomenutih inicijativa za same umetnike. “Svi projekti na kojima trenutno radimo imaju jednu zajedničku karakteristiku, pokazuju snažan kreativni potencijal koji ova regija ima i nakon šest godina aktivnog rada, progres poslovanja i uticaj globalne kompanije kao što je Universal Music u industriji zabave je vidljiv, a to je samo početak.“

Fabian Stilke, generalni menadžer Universal Music Western Balkans je započeo svoj govor kratkim istorijatom kompanije Universal Music  u regionu.

“Već šest godina Beograd, Zagreb i Ljubljana su moja druga kuća. Kada sam prvi put došao na ovo tržište, primetio sam jednu jako čudnu stvar: u celom regionu mediji i publika prave veliku razliku između strane i domaće muzike. Dragi mediji, prijatelji i kolege izdavači, na svima nama je da izjednačimo i ukinemo ove razlike u percepciji i standardima kvaliteta muzike. Ovaj region je pun kreativnih i pametnih mladih ljudi, to je upravo i razlog zašto postoji jasna odluka da će Universal Music nastaviti da ulaže u kulturu na ovim prostorima.”

Stilke je za kraj govora parafrazirao glumca Martina Mula: “Pričati o muzici bi bilo isto kao kada bi se pevalo o arhitekturi” i zatim na scenu pozvao prvog izvođača iz Srbije. Luke Black je na iznenađenje svih prisutnih uživo izveo svoj hit singl “D-Generation” u novoj verziji koju je pripremio ekskluzivno za ovaj događaj.

Većina medija je nakon konferencije otišla u Ušće, na press konferenciju  povodom koncerta Robija Vijamsa, takođe jednog od Universal Music izvođača, koji je planiran za polovinu juna u Beogradu.

Ostavi
komentar

Povezano