Zanimljivosti

04.02.2013.

Učesnici takmičenja za talente dominiraju na Beoviziji Eurovision
foto: studio Vlad
Učesnici takmičenja za talente dominiraju na Beoviziji

Prvi Glas Srbije, Idol, Ja imam talenat...

Iako zvanično imena učesnika Beovizije 2013. još uvek nisu objavljena uveliko se poslednjih dana nagađa i šuška o tome ko su izvođači pesama za koje se zna da su prošle a imena čijih kompozitora su objavljena nedavno.

Među onima koje ćemo sigurno gledati 2. marta su mnogi bivši učesnici raznih takmičenja za talente, od Idola koji odavno vše ne postoji, preko Prvog glasa Srbije do trenutno aktuelnog Talenta.

Dana Gašić Gavaja, koja je privukla neverovatnu pažnju medija samo na osnovu audicije za Talenat, definitivno je jedna od pevača koji su ušli u 15 najboljih. Ona će sa još dve devojke nastupiti sa pesmom Sky Wikluha. Tri superfinalistkinje Prvog Glasa, Mirna, Nevena i Sara, nastupiće sa zajedničkom pesmom "Ljubav je svuda", a priča se da su "prošli" i Bojana Stamenov i Dušan Zrnić (Ex Talenat 2004.). Saška Janković će, za razliku od svojih "koleginica" iz PGS-a, koje su ujedinile snage, nastupiti sama sa pesmom "Duga u tvojim očima" a čućemo i Dušana Svilara sa pesmom "Spas".

Interesantno je da su se za Beoviziju ove godine prijavile i neke malo vremešnije domaće umetnice među kojima i Neda Ukraden, koja na iznenađenje mnogih nije prošla u prvih 15, dok je Maja Odžaklijevska imala više sreće, pa ćemo je u okviru Beovizije posle dužeg vremena čuti i videti.

Sve u svemu, interesantan mix kandidata. Od Dane Gašić koja je srednjoškolka i apsolutni početnik pa do Maje Odžaklijevske koja ima ogromno iskustvo, a prema imenima i kompozitora i izvođača jasno je da možemo očekivati i žanrovsko šarenilo.

Samo da pobedi dobra pesma, da se ne brukamo, nema smisla :-)

 

Ostavi
komentar

Povezano