Zanimljivosti

31.08.2014.

TOP 5 himni progonitelja (drugi deo) Police
foto: YouTube screenshot
TOP 5 himni progonitelja (drugi deo)

It's stalking time!

Ako ste propustili prvi deo Top 5 pesama stalkera, možete pogledati listu OVDE, a sada nastavljamo dalje...

Duran Duran – „Hungry Like The Wolf“ (1982)

Jedan od hitova čuvene grupe s početka osamdesetih, govori o predatoru koji je u potrazi za ženkom za parenje (u modernoj, gradskoj džungli), a kroz pesmu se provlači i tematika Crvenkape, kao simbola nevinog bića koga vreba „big, bad wolf“, pa u spotu možemo videti i devojku u tesnoj crvenoj haljini.

Lionel Richie – „Hello“ (1984)

Jedan od najvećih hitova gospodina Richiea govori o komšinici koju Lionel promatra, a spotu je glumi slepa devojka! Pustite „Hello“, spustite roletne skoro do kraja, dvogled u ruke i uživancija može da počne! Ostavite komentar ako ste ovo radili, diskrecija zagarntovana...

Blondie – „One Way Or Another“ (1979)

Konačno numera koju peva žensko! Nemojte se varati, žena može biti podjednako luda kao muškarac, a ovom čuvenom hitu Blondie, ona mu poručuje da će ga na ovaj ili onaj način imati! Inače, Debbie Harry je napisala ovu numeru iz svog ličnog iskustva, koje je doživela sa bivšim dečkom.

Tom Jones – „Delilah“ (1968)

Šta je sa uhodama i imenom Delilah?! Numera Toma Jonesa iz davne 1968. godine govori o čoveku koji uhodi svoju partnerku koja ga vara, čeka da ljubavnik ode, a onda joj pozvoni na vrata i dok mu se ona smeje u facu, on je izbode, ostavši da čeka policiju – „she stood there laughing, I felt the knife in my hand, and she laughed no more“ – ovo je jedan od stihova numere sa prilično nenormalnom tematikom i tragičnim krajem...

The Police – „Every Breath You Take“ (1983)

Mnogi se razočaraju kada čuju da jedan od najvećih hitova Stinga i ekipe i nije baš toliko o ljubavi, koliko smo mislili! Sting je sam rekao da se reči ne odnose na  podršku našeg životnog partnera, nego da vas neko posmatra sve vreme, sa svakim udisajem koji uzmete, a veselija melodija pesme čini ovu numeru još jezivijom!

 

Pamet u glavu, otvorite četvore oči...

Ostavi
komentar

Povezano