Zanimljivosti

28.06.2013.

Top 10 hitova iz reklama Kadar iz reklame za Kinder Bueno
foto: Youtube screenshot
Top 10 hitova iz reklama

Magični spoj muzike i advertajzinga

Bilo da je u pitanju kafa, automobil, piće, odeća ili šta god, ono što prodaje je upravo – reklama! EPP (ekonomsko propagandni program) se vrti svaki dan na televiziji, i neki genijalac je došao na ideju da se udruže advertajzing i muzička industrija, a posledica je sledeća – ustanemo ujutru, upalimo TV, čujemo reklamu, a muzička pozadina iz iste nam ostane ceo dan u glavi! Zvuči poznato? Sledeći korak je da saznamo kako se zove pesma i ko peva, naravno! Narednih deset znamo napamet, a mi ovog petka umesto vas razrešavamo misterije!

1. Robin Back – First Time

Mlađe generacije ne znaju za ovu reklamu, ali se osamdesetih proširila svetom poput kuge ili H1N1 (sta vam je „draže“). Coca Cola je prepoznala potencijal, iskoristila pesmu tada obećavajuće zvezde, pokupila profit, a Robinina originala pesma osvojila top liste, i svi srećni!

2. The Noisettes – Never Forget You

Pesma je korišćena u reklami za Nesscafe, pa ju je ubrzo cela Srbija pevala, a malo potom je grupa i gostovala kod nas!

3. Elvis Costello – She

Mačka skače u bazen, pa uživa uz Grand Aroma Light, a sve je to ispraćeno melodijom čuvenog klasika! Opuštajuće, zar ne?

4. K'naan – Wavin' Flag

Mundijal 2010. godine je prošao u znaku ove pesme, pa je pola kugle pevušilo „wave your flag“ i „ooooooooo“, a Coca Cola zadovoljno trljala ruke! Izvođač je rodom iz Somalije, a živi u Kanadi.

5. UEFA Champions League himna

Nema doma u kome se nekad nije čula ova melodija! Reklama je, naravno, za Ligu šampiona! Komponovao ju je Tony Britten 1992. godine, adaptirajući Hendlovog „Sveštenika Zadoka“, a refren je otpevan na tri zvanična jezika UEFA-e – engleskom, nemačkom i frnacuskom.

6. Selah Sue – This World

Reklama koja je definitivno učinila gospođicu Sue poznatu široj publici! Niko ne može odoleti Kinder Buenu, pa čak ni vampir! Kad smo već kod ove kompanije, mislimo da su ljudi zaposleni tamo one lucky bastards!

7. Frameless – I Try

Pesma ovog sastava je iskorišćena u reklami za Škodu, i nakratko su postali poznati širom Evrope, mada nisu iskoristili tu popularnost, jer se bend rasformirao 2007. godine. Šteta. Za njih, ali ne i za Škodu.

8. Koop – Strange Love

Pesma ovog švedskog benda koji je nastao '97. i svira acid jazz, se našla u reklami Coca Cole, možda jedne od najkreativnijih. Biblioteka, flert i pokretne tetovaže!

9. Paolo Nutini – New Shoes

Kompanija Puma je iskoristila talenat ali i popularnost ovog mladog Škota, ubacivši ga u svoju reklamu! Paolov prvi album drži rekord – na UK Album Charts se nalazio neverovatnih 196 nedelja!

10. Aleksandra Kovač i hor Beogradski glas – Pokrenimo čaroliju

Nešto naše za kraj. Coca Cola opet, naravno! Možda jedne od najlepših reklama jesu njihove novogodišnje reklame, pa je tako zimus Srbija pevala „ooo ooo oo sad praznici su tuuuu“! Nekad stvarno učine da osetimo taj praznični duh. Jeste da je cilj da kupimo što više dvolitarki i osvajamo one irvase, ali nema veze, lepo je!

Uživajte!

 

 

Ostavi
komentar

Povezano