Zanimljivosti

25.12.2014.

Top 10 frontWOMEN Debbie Harry - Blondie
foto: Official Facebook Page
Top 10 frontWOMEN

Ko su najuspešnije ROCK dame ikad

Biti na čelu rock benda je pozicija koja je uglavnom rezervisana za muškarce – međutim ove dame su dokazale da i te kako mogu da se nose sa svojim muškim kolegama, napravivši veliki uspeh u svetu pop/rock muzike. Danas vam predstavljamo najbolje front(wo)menke u proteklih nekoliko decenija...

Janis Joplin

Kultna ličnost muzike XX veka – iako je Janis ime za sebe, ona je počela kao frontmenka benda Big Brother and the Holding Company. Svojim specifičnim vokalom i energičnim nastupima zasluženo drži mesto među najboljima kada je rock muzika u prtanju.

 

Joan Jett

Najpoznatija po hitu „I Love Rock'N'Roll“ Joan je frontmenka benda The Blackhearts, ali je bila i na čelu sastava The Runaways. Takođe važi za ikonu rock'n'roll-a, ali i ikonu feministkinja i emancipovanih žena.

Debbie Harry

Zavodnica zlatnih lokni je zaludela svet krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih – i dan danas volimo da čujemo hitove sastava Blondie.

Stevie Nicks

Stevie je zaštitni znak benda Fleetwood Mac – ona je pevačica, kompozitor, aranžer, čiji talenat i znanje uživa veliko poštovanje na američkoj muzičkoj sceni.

Chrissie Hynde

Hynde je još jedna vrsna muzičarka, koja stoji na čelu sastava The Pretenders – iako vam ime možda ne pali lampicu odmah, što se odmah promeni kada čujete numere „I'll Stand By You“, „“Don't Get Me Wrong“, „Angel of the Morning“ i druge hitove.

Kim Gordon

Kim je dve decenije bila frontmenka čuvenog sastava Sonic Youth – posle razlaza 2011. godine, Kim je osnovala novi bend BodyHead, a u februaru sledeće godine izlaze njeni memoari, adekvatnog naziva – „Girl in a Band“.

Skin

Deboarh Anne Dyer, poznatija kao Skin, je pored svog neobičnog maneknskog izgleda i obrijane glave, najpoznatija po sjajnom vokalu i bednu na čijem čelu se nalazi – Skunk Anasie.

Dolores O'Riordan

Jedan od najlepših vokala Irske, kao i zaštitno lice sastava The Cranberries. Pored članstva u poznatom bendu, Dolores ima i solo karijeru, a prvi solo album je objavila 2007. pod nazivom  „Are You Listening“.

Shirley Manson

Zanosnu Škotlanđanku vatrene kose, autentičnog vokala i drskog stava smo zavoleli kao frontmenku sastava Garbage – Shirley trenutno živi i radi u Los Anđelesu.

Gwen Stefani

Plavuša koju su svi zavoleli posle balade „Don't Speak“ – danas je Gwen, posle brojinh hitova sa grupom No Doubt,  jedna od najstilizovanijih muzičkih zvezda, sa uspešnom solo karijerom.

Ostavi
komentar

Povezano