Zanimljivosti

05.07.2013.

Top 10 dueta svih vremena Mariah Carey & Whitney Houston
foto: Youtube screenshot
Top 10 dueta svih vremena

Kad titani udruže snage (glasove)

Sve češće smo svedoci da poznati vole da se udružuju na novim „projektima“, a aktuelne liste su prepune reči FEATURING (skraćeno FEAT.), koja nam upravo ukazuje na takve saradnje! Mi ovog petka idemo malo dalje u prošlost, kada se koristilo jednostavno &, samo je razlika u tome što su ove „saradnje“ otišle u istoriju!

1. Whitney Houston & Mariah Carey – When You Believe

Ovu numeru iz crtanog filma „The Prince of Egypt“ iz 1998. godine, otpevala su dva možda najveća vokala ikada, a numera je naredne godine dobila i Oskara u kategoriji Best Original Song!

2. Andrea Bocelli & Sarah Brightman– Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)

Evo šta se dobije kada se ukrsti tenor i sopran! Originalnu verziju peva samo Bocelli, dok je duet verzija snimljena 1996. i širom sveta prodata u preko 12 miliona kopija! 

3. Ike & Tina Turner – Proud Mary

Ovaj bivši bračni par je imao mnogo hitova, ali najpoznatija je obrada originalne pesme benda Creedence Clearwater Revival! Iako je snimljena 1970. i dan danas je možemo čuti na mnogim mestima, i svaki put nas natera na djuskanje!

4. Nancy & Frank Sinatra – Something Stupid

Ovaj hit takođe nije u originalu njihov, ali kada su ga snimili davne 1967. dostigao je planetarnu popularnost! Neki su komentarisali da je ovo „Incest Song“, ali se tata i kćerka nisu mnogo obazirali s obzirom da im je ova pesma donela oboma po zlatnu ploču! Repopularizovali su je Robbie Williams i Nicole Kidman 2001. godine a mi danas gledamo verziju u kojoj Nancy peva sa svojim bratom, Frank Sinatrom Jr:

5. Sonny & Cher – I Got You Babe

Pesma je snimljena 1965. i bila je zaštitni znak ovog holivudskog „golden couple“! I original i obrade ovog hita možemo i danas da čujemo na radio stanicama, a Sonny i besmrtna Cher su je poslednji put izveli 1987. u emisiji Dejvida Letermana.

6. John Travolta & Olivia Newton John – The One That I Want

Većina pesama iz čuvenog mjuzikla „Grease“ je postala planetarno poznata, a ovu smo čuli mali milion puta putem radija, predstava, u show programima, reklamama... Neizbežna je, takođe, i na svadbama i karaoke večerima! Poslušajmo još jedanput, neće da škodi...

7.  Joe Cocker & Jennifer Warnes – Up Where We Belong

Čuveni duet snimljen za još čuveniji film „An Officer and a Gentleman“! Godine 1983. pesma je dobila Zlatni globus, Oskara, BAFTA nagradu i Gremi! Malo li je?!

8. Bill Medley & Jennifer Warnes – The Time Of My Life

Ko je šta radio, Jennifer je snimala mega popularne duete za filmove! Ovaj je urađen za „Dirty Dancing“ kao finalna pesma, a '87. i '88. je pokupila nagrade Zlatni globus, Oskar i Gremi! Izgleda je gospođa Warnes recept za uspeh, pa ako snimate nešto, požurite, ona danas ima 66 godina! 

9. Michael Jackson & Paul McCartney – Say Say Say

Kada je izašla house verzija ove pesme u izvođenju Hi_Tack-a, neki od mlađih generacija nisu znali da se radi o hitčini iz 1983. Ovo je bio njihov drugi po redu duet, pesma se zavrtela na stanicama širom planete, i zauzela prva mesta na listama u mnogim zemljama! Interesantan je podatak da ovo bio poslednji singl McCartney-a koji je zauzeo prvo mesto u SAD.

10. Slađana Milošević & Dado Topić – Princeza

I mi „konja za trku“ imamo, narodski rečeno! Na tadašnjoj Jugoviziji, 1984. godine, nastupili su roker i ikona new wave-a sa nežnom baladom koju je komponovao Sanja Ilić, koju je ubrzo pevala cela SFRJ! Iako, zbog prepucavanja žirija i onog čuvenog ključa, nije otišla na Evroviziju, pesma je ušla u anale jugoslovenske pop rock scene!

Znamo da postoji još mnogo fenomenalnih dueta, pa se slobodno raspišite u komentarima! Uživajte! 

Ostavi
komentar

Povezano