Zanimljivosti

16.08.2013.

Top 10 Bond numera James Bond, Gunbarrel wallpaper
Top 10 Bond numera

From MjuzNews with love

Novi film o najpoznatijem tajnom agentu na svetu uvek čekamo s nestpljenjem, ali isto važi i za naslovne pesme ovog čuvenog serijala! Špijunaža, devojke, opasnost, spravice – ukombinovano s dobrom muzikom je izgleda proverena kombinacija za uspeh, pošto je prošle godine proslavljena pedestogodišnjica od prvog filma! Vodka martini u šake (mućkana, ne mešana) i uživancija, a u komentarima nam napišite koja je vaša omiljena!

1.Shirley Bassey – Goldfinger

Čuvena Shirley moćnog vokala ju je otpevala za film iz 1964. u kome glavnu ulogu ima Sean Connery. Ona je takođe nastupala i prošle godine na dodeli Oskara, sa ovom istom pesmom, u okviru proslave pedestogodišnjice, i to sa svojih 75 godina!

2.Paul McCartney & Wings – Live And Let Die

Čuvena pesma koju su napisali Paul i Linda McCartney je bila naslovna numera za film iz 1973. godine sa Roger-om Moore-om u glavnoj ulozi.

3.Sheena Easton – For Your Eyes Only

Radi se o naslovnoj numeri za 12. po redu film iz serijala, a otpevala ju je Sheena Easton, pevačica iz Škotske, koja je možda i ostala zapamćena baš zbog ove pesme. Pesma je bila nominovana za Oskara 1982. godine!

4. Duran Duran – A View To Kill

Pesma je postala hit te 1985. a bendu je donela i nominaciju za Zlatni globus. Ovo je bio poslednji film u kome je glumio Roger Moore.

5. Gladys Knight – Licence To Kill

Bond pesma koja najduže traje. Otpevala ju je jedinstvena Gladys, a pesma je urađena za istoimeni film iz 1989. u kome je glavnu rolu imao Timothy Dalton.

6.Tina Turner – Golden Eye

Ovaj film je iz 1995. i prvi je u kome je glumio Pierce Brosnan, za neke od nas neprevaziđeni Bond. E kad se još na to doda i neprevaziđen Tinin vokal, imamo dobitnu kombinaciju!

7. Sheryl Crow – Tomorrow Never Dies

Pesma je iz 1997. za 18. po redu film o Bondu. Svi znamo za pevačicu, a korićenje gudačkog orkestra za instrumentale je bio pun pogodak!

8. Garbage – The World Is Not Enough

Pesma je urađena 1999. za istoimeni film, a izveli su je dobro nam znani alternativci iz Viskonsina! Spot je takođe fenomenalan, u bondovskom fazonu!

9. Madonna – Die Another Day

Da li postoji nešto gde Madge nije umešala prste? Ne samo da je otpevala naslovnu numeru, već se i pojavljuje u filmu kao instruktorka mačevanja. Ovo je poslednji film o Bondu gde glumi Brosnan.

10. Adele – Skyfall

Još jedna od novijih, ali na istom nivou kao i ove starije! Dobar vokal, zavodljiva melodija... Takođe je nastupala na prošlogodišnjoj dodeli Oskara!

 

P.S. Znamo da ima još fenomenalnih soundtrack-ova za ovaj film, ove smo izabrali kako bismo pokrili ceo period od pola veka! Uživajte!

Ostavi
komentar

Povezano