Zanimljivosti

07.06.2013.

The Voice: Novi show u kom se takmiče pevači na pomolu? The Voice
foto: Logo
The Voice: Novi show u kom se takmiče pevači na pomolu?

Još jedna prilika za neotkrivene muzičke talente

Kako najavljuju na TV „Pinku“, na jesen bi trebalo da počne da se emituje The Voice, (još jedan) program u kome neotkriveni pevački talenti pokazuju svoje umeće. Koncept je takav da postoje četiri sudije iz sveta muzike, koji među prijavljenima biraju određeni broj pevača za svoj tim. Nakon odabira, svaki od sudija postaje mentor, i trudi se da što bolje prenese svoja znanja (tehnika, odabir pesama, scensko ponašanje) i na taj način usmeri kandidate u pravcu koji im najviše odgovara. Zvuči poznato?

Odabir se vrši na takozvanim „blind auditions“ odnosno slepim audicijama, gde su sudije okrenute bini leđima, i samo slušaju kandidate, ne gledajući ih. Ukoliko im se pevač dopadne, oni pritiskaju taster, stolica se okreće ka bini, a u slučaju da se okrene više od jednog sudije, kandidat je taj koji bira kom timu će se pridružiti. Nakon odabira članova tima, sledi njihovo podučavanje a zatim „nadmetanje“(battle rounds) članova istog tima (jedan par peva istu pesmu) kako bi se broj istih smanjio. Odluku o tome donose same sudije, tj. svaki sudija odlučuje ko će ostati u njegovom timu. U naredoj rundi (knockout rounds) pevači sami biraju pesme,potom se vrši još jedna selekcija, i na kraju ostaje troje finalnih takmičara iz svakog tima, a o tome ko će postati The Voice odlučuje publika

Show je krenuo, gde drugo, nego u Americi, ali se ubrzo proširio i na druge zemlje. Mi smo ove sezone pratili kako se program odvijao u Britaniji, gde su sudije Sir Tom Jones, Jessie J, Will.I.Am i Danny O'Donaghue! Dobra produkcija, fantastičan bend koji prati pevače (ništa se ne peva na matricu), fenomenalni talenti, duhovite i pre svega kulturne sudije, jak akcenat na samo pevanje – stvari koje podižu ovaj program na malo viši nivo u odnosu na druge!

Ostaje nam samo da vidimo kako će, ako ga bude, biti realizovan kod nas, a vi do tada uživajte u izvedbama ovih super talentovanih ljudi koje smo izdvojili za vas!

1. Leah McFall – ova neobična devojka koja pored pevanja voli i modu, za audiciju je odabrala „R.I.P“ od Rite Ore, i pokazala neverovatne bravure!

2. Moni Tivony– „reggae ginger Jew“, kako je sebe predstavio, odabrao je čuveni hit!

3. Leanne Jarvis– naizgled nežna i sladunjava devojka, ali ogromnog vokala koji je i dokazala pevajući „Stay With Me Baby“ od Duffy.

4. Ash Morgan– stidljivi džin kod koga ne postoji mogućnost falša a posebno je oduševio Jessie J!

5. Sarah Cassidy – odabrala je čuveni klasik „Let's Stay Together“ i dokazala da Maraja nije jedna jedina!  

6. Karl Michael– dečko koji je u jednom periodu života imao ogroman problem s plućima i završio kao perač prozora, ali je sada njegovih pet minuta!

7. Cleo Higgins– bivša članica girl benda je rešila da krene solo karijeru, a vidimo i zašto! Cleo razbija!

8. Matt Henry– i šarm, i pokret i glaščina! Bravo Matt!

9. Elise Evans– ova mlada devojka je zemljakinja Tom Jones-a, a upravo je i njega izabrala za mentora, otpevavši „Something's Got A Hold On Me”.

10. Jamie Bruce– ovaj veliki čovek još većeg glasa je zanatlija koji radi pet, šest poslova, ali sve to želi da ostavi zbog muzike!

 

Ostavi
komentar

Povezano