Zanimljivosti

23.08.2019.

Taylor Swift je veća od sopstvene muzike
foto: Youtube screenshot
Taylor Swift je veća od sopstvene muzike

Stigao je novi album kontraverzne pevačice

U podnaslovu piše da je Taylor Swift kontraverzna, što pre par godina niko ne bi verovao da će neko to napisati. Ona je bila najvanila pop pevačica (koja je prešla iz kantrija). Međutim, osetilo se da je dostigla svoj vrhunac i pokušalo sa strategijama koje su joj se obile o glavu. Probala je da bude edgy i možda uzela za gotovo armijetinu fanova koju je imala. Najveći deo je još tu, ali neki su otišli i, ono što je daleko veći problem, nove nije stekla. Taylor u ključnom trenutku nije napravila smenu generacija, nešto što je primetno i sa njenom navodnom rivalkom Katy Perry
 
Iako novom erom pokušava da se vrati u svoj ružičasti svet, Taylor zapravo ne može da se odluči da li ponovo želi da bude nevina devojčica ili nas ubedi u to da je ozbiljna žena. Nedoslednost narativa novog albuma je njegov najveći problem. Produkcija je vrhunska, a takođe mu fali inovativnost. Sa jedne strane možete ga gledati kao kompilaciju najvećih hitova. Svaka pesma ima pandan na nekom od prethodnih izdanja. 
 
Zvučno, najbliži je njenom albumu 1989, eventualno prethodniku Red. Ima čak osamnaest pesama i savršen je - što je u ovom slučaju mana. Pesme zvuče proračunato. Taylor Swift zvuči kao da je ispucala sve svoje adute onima koji je duže znaju, ali tu dolazimo do potencijala koji Lover ima. Ukoliko dođe do nove publike, rasterećene njenim prethodnim tabloidnim vezama i dramama sa kolegama, Taylor Swift može ovim albumom dobiti mnogo novih vernih fanova. Ovim ona ne ispravlja svoju reputaciju, već igra na kartu koja se u poslednje vreme isplaćuje - na kratkoročno pamćenje publike. 
 
Taylor Swift je osnovni primer, možda i uzrok, nove generacije izvođača koji su veći od sopstvene muzike. Nekoliko godina, to joj je bio recept za uspeh, a sada se čini da plaća preveliku cenu. 
 
Novi album stiže uz video za naslovnu pesmu na koju je Taylor navodno posebno ponosna i koja je snimljena u potpunosti sa živim instrumentima. U spotu koji je režirala sa autorom i prethodnog spota, Swiftova biva uvučena u malu kuću u snežnoj kugli gde zamišlja romantičnu svakodnevnicu. Ideja spota potiče od linije u pesmi "This is our place, we make the rules". Svakako je još jednom povučeno da Taylor želi da napravi novi svet u kojem vlada fantazija, pošto u stvarnosti nema više podršku koju je dugo podrazumevala.
 
Ostavi
komentar

Povezano