Zanimljivosti

08.05.2015.

Svi smo nekad bili deca... Amy Winehouse
foto: YouTube screenshot
Svi smo nekad bili deca...

Zvezde iz doba nevinosti

Amy Winehouse

Rođena je u Londonu, u jednoj jevrejskoj porodici koja nije bila toliko religiozna, ali svakako jeste tradicionalna. Njen tata Mičel bio je taksista, a mama Dženis apotekarka. Imala je i starijeg brata Aleksa i živeli su u severnom delu grada, u oblasti Southgate. Bila je srećno i opušteno dete, mada pomalo i nestašno. Sa deset godina osnovala je prvu muzičku grupu, a sa 12 se upisala u pozorišnu školu, gde se zadržala samo godinu dana, pošto su je izbacili jer je sama sebi probušila nos da bi stavila pirsing. Do tad je amaterski svirala bratovljevu gitaru, a onda je dobila svoju i već počela da komponuje. Radila je i kao novinarka u estradnoj rubrici. Na njeno stvaralaštvo dosta je uticala baka zbog koje je zavolela jazz, kao i tadašnji dečko, soul pevač Tajler Džejms, koji joj je pomogao da potpiše prvi profesionalni ugovor, kada je imala nepunih 20 godina.

Freddie Mercury
Rođen u Tanzaniji kao Farrokh Bulsara u porodci persijskog porekla i zoroastrijanske vere. Na dan njegovog rođenja 5. septembra nastao je brend viskija Jack Daniel’s. Roditelji Džen i Bomi bili su po struci ekonomisti i zaposleni u britanskoj kolonijalnoj službi u Zanzibaru. Kao klinac bio je izuzetno nadaren u sportu, naročito u stonom tenisu u kom je stalno osvajao turnire. Međutim u osnovnoj školi, bilo je pitanje dana kada će se otkriti njegov muzički talenat. Krenuo je u dramsku sekciju, pevao u školskom horu, a upisao je i časove klavira. U srednoj osniva svoj prvi bend „The Hectics“, i tu dobija nadimak Freddie.  Pred početak zanzibarske revolucije, izbegao je sa porodicom, kada mu je bilo svega 17. Preselili su se u London, gde upisuje studije umetnosti i dizajna.

Beyoncé Knowles
Cura iz Teksasa, koja je odrasla u porodici sa mamom Tinom Beyonce, modnom dizajnerkom i ocem Mathewom koji je prodavao medicinsku opremu. Bili su afro-američkog porekla. A mama je vukla i neke indijansko-francuske korene, zbog čega Beyonce tečno govori francuski jezik. Ime je dobila po majčinom prezimenu. Pohađala je osnovnu školu u Hjustonu, a trenirala je ples i balet i bavila se jazz muzikom. Sa sedam godina prvi put je nastupila na takmičenju talenata sa pesmom „Imagine“ Johna Lennona, gde je pobrala ovacije publike i završila u novinama. Pevala je u školskom i crkvenom horu. Još kao devojčica, sa najboljom prijateljicom Kelly Rowland osniva hip-hop sastav „Girl’s time“. Sa tom grupom nastupile su na „Star Search“ festivalu gde se nisu proslavile, ali uteha im je bila jer su videle da su isto prošli mladi talenti Justin Timberlake i Britney Spears.

Marshall Matters – Eminem
Pravo ime mu je Maršal Brus Maters III, rođen je u Misuriju, u Americi, mada je škotsko-englesko-nemačko- poljskog porekla. Otac ga je napustio, nije napunio ni 2 godine. Rastao je sa samohranom majkom i stalno su se selili. Na kraju su se stacionirali u predgrađu Detroita. Već kao jako mali klinja zainteresovao se za hip-hop. Smislio je pseudonim M&M, i pod njime počeo da nastupa. Učestvovao je u fristajl nadmetanjima u srednjoj školi Ozburn, gde je polako počeo da osvaja underground scenu. U školi nije bio naročito marljiv, ponavljao je više puta i definitvno je napustio sa 17. Psihički je puko kad je ostao bez ujaka 1991. Godine, za kog je bio jako vezan. Na ruci ima istetovirano njegovo ime Roni. Prvi singl napravio je ’95e.

Michael Jackson
Osmo je od desetoro dece svojih roditelja. Mati mu je bila jehovin svedok i imala je snažan uticaj na njega, pošto ga je otac zlostavljao.  Zbog toga je imao košmare i traume. Priznao je to kod Opre u emisiji 1993.godine. Prilikom jednog intervjua počeo je da rida i da gorke suze roni kada je novinar pokrenuo tu temu. Još kao petogodišnji mališan nastupao je na božićnim koncertima. Radio je u fabrici čelika i imao ritam bluz bend Falkoni. Potom su oformili porodičnu „Jackson 5“ grupu, gde je mali Michael svirao kongo i tamburinu. Kasnije je pevao prateće vokale i bio zadužen za plesne koreografije, da bi na kraju stigao do frontmena. 

Ostavi
komentar

Povezano