Zanimljivosti

30.09.2013.

Svi na pod! o prvoj nominaciji za MTV Best Adria Act Svi na pod!
foto: PR Photo
Svi na pod! o prvoj nominaciji za MTV Best Adria Act

Mini Intervju sa Bojanom Vunturišević

Bend Svi na pod! čini šest iskusnih muzičara koje na sceni predvodi harizmatična pevačica Bojana Vunturišević koja je najbolje opisala njihove energične nastupe rekavši sledeće: „Naše nastupe prati dobro raspoloženje, đuskanje, skakanje, ponekad i penjanje na ramena“.

Debitantski album "Prvi!" objavili su u oktobru 2011. godine za Mikser Music. Na njemu se našlo 12 pesama od kojih je čak 11 bilo na radijskim top listama! Ovaj beogradski bend je dosad nastupao na brojnim festivalima kao što su Exit, Terraneo, Cinema City, Guitar Art, Trenchtown, BELEF, Belgrade Beer Fest, Lent, Underhil… Delili su scenu i sa inostranim zvezdama kao što su Jamiroquai, Juliette Lewis, Massive Attack, Beirut, Cee Lo Green i AIR. Koncertno su izuzetno aktivni a u protekle tri godine ih je u više od 25 gradova širom regiona videlo preko 70.000 fanova!

Trenutno rade na drugom albumu čiji je prvi singl „Do kraja sveta“ osvojio domaće top liste, a spot je bio uvršten u najboljih 100 po izboru publike regionalnog MTV kanala. I drugi singl i spot za pesmu „Put“, kao i treći za „Zlatne spirale“ osvojili su prva mesta top lista u Srbiji i bili visoko plasirani na regionalnim listama.

Sasvim zasluženo, ove godine su uz S.A.R.S., Filipa Dizdara, Katju Šulc i Frenkija, po prvi put nominovani za MTV Best Adria Act. Ovo je mini intervju sa Bojanom ovim povodom:

MjuzNews: Opiši vašu muziku u 3 reči.

Bojana: Mladost. Ludost. Radost. Da nam date još reči, nabrojali bismo još svašta.

MjuzNews: Šta je najbolje što ste do sada uradili kad je muzika u pitanju?

Bojana: Najbolje tek sledi. Mi smo relativno mlad bend koji iza sebe ima jedan, a ispred sebe uskoro i drugi album pod nazivom „Mladost“ i stvarno bi bila velika šteta da smo vrhunac postigli pre nego što smo porasli.

MjuzNews: Šta ti je prošlo kroz glavu kad su vam javili da ste nominovani za MTV EMA Best Adria Act?

Bojana: Svakako smo se prilično obradovali nominaciji koja nas je još više ujedinila u radu. Bend kad se ujedini nastaju dobre pesme. Mi smo trenutno u fazi kad završavamo drugi album i ovo nam je dodatni gas na putu kroz muziku. Nominacija je regionalnog karaktera a naša iskustva putujući i svirajući po regionu su nas još više približila ljudima i gradovima u kojima i ubuduće vidimo našu muziku.

MjuzNews: Ko ove godine nije nominovan a zaslužio je da bude?

Bojana: Bad Copy. Oni su po mom mišljenju izdali najbolji album u 2013. godini, a možda i Dubioza kolektiv, mada su oni tu nagradu već uzeli. Ipak, objavili su veoma uspešan album, svirali od Vardara do Triglava pa i šire. Na prvom mestu svakako Bad Copy, ali i Dubioza.

MjuzNews: Zašto publika treba da glasa baš za vas?

Bojana: Možda da bismo još više radili. Prija nam rad. Prija nam i podrška. Ali pre svega da bismo otišli u Amsterdam odakle bismo vam doneli udobne klompe (smeh).

Ostavi
komentar