Zanimljivosti

05.03.2014.

Stvarno neverovatno zabavne činjenice iz sveta muzike MjuzNews, Trivia logo
Stvarno neverovatno zabavne činjenice iz sveta muzike

MjuzNews Trivia

1. Da li ste znali...

...da je Louis Armstrong najstariji izvođač koji je imao #1 hit na britanskim listama? U pitanju je naravno pesma „What a Wonderful World“, a Louis je tada imao 68 godina!

2. Da li ste znali...

...da su se žice za akustične španske gitare pravile od creva ovaca? Proizvođači su prešli na najlon tokom Drugog svtskog rata, jer su se sva creva trošila na izradu konaca za ušivanje u hirurgiji!

3. Da li ste znali...

...da je okrestar Monaka veći nego armija ove države?

4. Da li ste znali...

...da je Axl Rose zarađivao tako što je pušio cigarete na jedan naučni eksperiment koji je sporvodio Kalifornijski univerzitet (UCLA)? Zarađivao je 8 dolara na sat.

5. Da li ste znali...

...da je Prince svirao 27 različitih instrumenata na svom debi albumu „For You“?

6. Da li ste znali...

...da su Noel Gallagher, Mark Knopfler i Gary Moore su levoruki, ali gitaru sviraju desnom rukom? S druge strane, čuveni Jimi Hendrix je pisao desnom, ali je gitaru svirao levom rukom!

7. Da li ste znali...

...ko je Bartolomeo Cristofori? Ovaj čovek je izumitelj modernog klavira, a živeo je u Italiji od 1655. do 1731. godine.

8. Da li ste znali...

...ko je komponovao čuvenu božićnu pesmu „Jingle Bells“? U pitanju je James Lord Pierpont (1822-1893), američki kompozitor i orguljista. Pesma je iz 1857. godine.

9.Da li ste znali...

...da je najkraća pesma u modernoj muzici pesma „You Suffer“ benda Napalm Death? Pesma se našla na njihovom debi albumu „Scum“, i traje 1 sekund i 31 stotinku (?!?!?!)! E svašta...

10. Da li ste znali...

...ko je bio poznat kao „nemački slavuj“? U pitanju je čuvena operska pevačica Erna Sack (1898-1972), koja je bila poznata po svom ogromnom rasponu i velikoj pokretljivosti glasa. Erna je pevala neverovatne stvari, nekad toliko visoko da je zvučala kao ptice pevačice! Uverite se i sami... 

Ostavi
komentar

Povezano