Zanimljivosti

06.03.2013.

Šta Ex YU drugari spremaju za Eurosong Hannah, predstavnica Slovenije na Eurosongu 2013.
foto: Youtube screenshot
Šta Ex YU drugari spremaju za Eurosong

Eurosong 2013. se lagano približava i većina zemalja koje će ove godine učestvovati je već odabrala pesmu kojom će se predstaviti, uključujući i nas koji smo to obavili proteklog vikenda.

Makedonija ove godine šalje neobičan dvojac koji čine POP star Lozano i legenda romske muzike Esma Redžepova.Njihova pesma kreće kao elektro summer mix pa skreće u POP / mainstream u trenutku kad Lozano krene da peva da bi totalno ludilo nastupilo već u 40-toj sekundi ulaskom vokala Esme Redžepove i etno motiva. Pomalo šizofreno ali ne i loše a uzimajući u obzir stil koji Eurosong "voli" može lako da se desi da Makedonija završi visoko na listi. Sa druge strane, u poslednjih par godina eksperimentisanje sa etno motivima nije najbolje prolazilo i čini se da je Željko Joksimović dao poslednju reč na tu temu jer ostali, posle njega sa ovom pričom nisu najbolje prošli.

Slovenija zato, ide u korak sa trendovima i ove godine u Malme šalje predivnu Hannu koja odlično peva i odlično izgleda. Njena pesma "Straight Into Love" je moderna, brza, stavlja u prvi plan njen snažan vokal i može se reći da je na liniji pesme koja je pobedila prošle godine. Sa jedne strane, može se desiti da prođe sjajno, a opet, dešavalo se da ove "sure win" pesme prođu loše, a naročito je Sloveniji to bezbroj puta pošlo za rukom. Mi im želimo svu sreću! Pesma ima veliki potencijal da postane hit i neće se obrukati a to je najvažnije.

Crnogorci šalju sastav Who See sa pesmom "Igranka", ali ćemo pesmu čuti i videti tek 14. marta. Lagano, nigde ne žure!

Hrvatska ove godine šalje sastav koji je tokom kvalifikacija doneo neobičnu odluku da koriguje ime, pa se sada (nadamo se konačno) zovu Klapa s mora. Njihova pesma se zove "Mižerja". Na razočarenje mnogih, finalna odluka je pala da ipak pesma nastupi uz priličnu instrumentalnu pozadinu što nije tipično za klape koje nastupaju akapela. Pesma je festivalska, bogatog aranžmana, nije moderna ali ima šansi da dobro prođe.

Znamo da nam je prognoza "sigurica" i da nismo ništa rekli, ali od kako su Lordsi pobedili 2006., nije zgodno predviđati.

Srećno našim devojkama i komšijama pa neka najbolji pobedi!

Ostavi
komentar