Zanimljivosti

18.07.2014.

Srpska kompozitorka u timu koji je nominovan za EMI! Matea Prljević
foto: Promo fotografija
Srpska kompozitorka u timu koji je nominovan za EMI!

Upoznajte Mateu Prljević

Matea Prljević, naša kompozitorka, uspešno gradi svoju karijeru u svetskoj prestonici filma i muzike, a poslednji u nizu je rad sa Jeffom Russoom, sa kojim je radila na muzici za seriju „Fargo“, koja trenutno ima 18 nominacija za nagradu Emmy, među kojima je, naravno, i nominacija za muziku!

Matea je završila srednju muzičku školu u Zemunu, na odseku za produkciju zvuka i klasičnu gitaru, a studije je nastavila na Berklee College of Music u Bostonu. Po završetku studija, Matea se seli u Los Anđeles, a zahvaljujući dobroj povezanosti i organizaciji Berklee koledža, Matea se brzo povezuje sa bivšim studentima prestižne škole, dobijajući praksu prvenstveno, a potom i profesionalni angažman.

Matea je bila na praksi u kompaniji čuvenog kompozitora Hansa Zimmera „Remote Control Production“, zatim u kompaniji „MICDI“, gde je stekla veliko znanje i iskustvo, a nakon toga su usledili i profesionalni angažmani – radila je na kratkom filmu „Ears Of Cherry“ rediteljke Helen Jiang, trenutno radi kao muzički editor na poznatoj igrici „Thralled“, a kao što smo već pomenuli, sarađivala je i sa Jeffom Russoom na TV seriji „Fargo“, od koje na predstojećim Emmy nagradama jedino serija „Game Of Thrones“ ima više nominacija, tačnije jednu više!

Priče o našim mladim muzičkim umetnicima i producentima, koji grade svestke karijere, donosi nam program „Antene kulture“, čiji je cilj da se domaća javnost upozna sa ovim izuzetnim ljudima. Ovaj program je pokrenut od strane „Multiverziteta“, platforme za permanentno muzičko obrazovanje, koja funkcioniše uz podršku Berklee College of Music i članica Berklee International Network-a. 

Ostavi
komentar