Zanimljivosti

03.08.2016.

Slavimo rođendan Tony Bennetta Tony Bennet
foto: PR photo
Slavimo rođendan Tony Bennetta

Legenda jazz-a puni 90 godina

Legenda američkog jazz-a Tony Bennet danas slavi svoj 90-ti rođendan! Njegov najveći uspeh ogleda se u tome što je uspeo da bude glas koji vole i pamte različite generacije, u karijeri dugoj preko pedeset godina.

“Danas punim 90 godina, a osećam kao da sam tek počeo i radujem se svakom novom danu”, izjavio je Bennett i dodao: ”Oduvek sam  voleo  da nastupam pred publikom i da delim muziku koju volim sa čitavim svetom”.

Negova karijera se proteže kroz 57 studijskih albuma, 11 live albuma, 31 kompilaciju i 81 singl,  a on ponosno drži rekord kao najstariji umetnik u muzičkoj istoriji čiji se album našao na mestu broj 1 Billboardove liste. Mlađa publika ga je najbolje upoznala kroz njegovu saradnju sa Lady Gagom na albumu „Cheek to Cheek“ na kome su zajedno obradili neke od najpoznatijih jazz pesama.

Obzirom da je televizija NBC i za njegov 80-ti rođendan napravila specijal emisiju, to će uraditi i za 90-ti. U dvočasovnom specijalu pod nazivom „Tony Bennett Celebrates 90: The Best Is Yet to Come” učestvovaće Andrea Bocelli, Michael Bublé, Aretha Franklin, Lady Gaga, Billy Joel, Elton John, Diana Krall, k.d. lang, Rufus Wainwright  i Stevie Wonder. Nastupaće i sam Tony, a družićemo se i sa legendarnim glumcima kao što su Alec Baldwin, Steve Buscemi, Kevin Spacey, John Travolta, Bruce Willis i Homer Simpson.

Mi mu želimo da proslavi i 100-ti rođendan a ovaj ćemo proslaviti uz sledeću pesmu:

Ostavi
komentar