Zanimljivosti

01.10.2013.

S.A.R.S.: Druga MTV Best Adria Act nominacija S.A.R.S.
foto: PR Photo (FB)
S.A.R.S.: Druga MTV Best Adria Act nominacija

Mini intervju tim povodom

Grupu S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satriania) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević - Žabac i Aleksandar Luković - Lukac. Naredne godine snimaju pesmu “Buđav lebac”, koja gotovo trenutno postaje internet megahit. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine za PGP – RTS, a kao hitovi su se pokazale i pesme “Ratujemo ti i ja”, “Ana”, “Rakija”, kao i “Debeli lad”, za koje su snimili spotove.
 
Drugi album „Perspektiva“ izdaju na prvi dan 2011. godine i nude ga na MTV sajtu kao besplatan download fanovima, koji su ga sa oduševljenjem dočekali i skinuli preko 70.000 puta! Veliki hitovi sa ovog albuma su pesme “To rade” i “Mir i ljubav”, za koje su snimljeni spotovi. Naslovna pesma sa albuma je bila izostavljena sa free downloada, te se godinu dana mogla čuti samo na koncertima. U januaru 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pesme “Perspektiva” zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posećenosti i nakon manje od pola godine, po broju klikova, prestiže i YouTube hit “Buđav lebac”, a do današnjeg dana prešao je brojku od 5 miliona.
 
Treći album pod nazivom “Kuća časti”, izlašao je u martu 2013. godine, a grupa S.A.R.S. je do danas uz tri albuma izdala i 11 spotova, od kojih je čak šest skupilo preko milion pregleda na video servisu YouTube.
 
Ovo je druga Best Adria Act nominacija za S.A.R.S. nakon što je bend prvi put bio nominovan 2011. godine.
 
MjuzNews: Opišite svoju muziku u 3 reči. 
 
S.A.R.S.: Drugačije, zarazno, zabavno, itd...
  
MjuzNews: Šta je najbolje što ste do sada uradili kad je muzika u pitanju?
 
S.A.R.S.: Najbolje što smo uradili do sada je to da smo uspeli da napravimo tri veoma uspešna albuma zbog kojih se danas nalazimo tu gde jesmo.
 
MjuzNews: Šta vam je prošlo kroz glavu kad su vam javili da ste nominovani za MTV EMA Best Adria Act?
 
S.A.R.S: Kada sam čuo da smo nominovani za nagradu, prvo što sam osetio je ogromna trema koja mi je presekla stomak, a prva misao koja mi je prošla kroz glavu je da možda ove godine imamo šanse da je osvojimo.
 
MjuzNews: Ko ove godine nije nominovan a zaslužio je da bude (sa regionalne scene)?
 
S.A.R.S.: Momci iz Dubioze Kolektiva i iz Bad Copy-a.
 
MjuzNews: Zašto publika treba da glasa baš za vas?
 
S.A.R.S.: Zato što mi najbolje plaćamo naše verne glasače sa čak 10 dinara po glasu? (smeh) Poručio bih svim ljudima koji nas prate i vole našu muziku da nas podrže u ovom takmičenju i glasaju za nas koliko god mogu jer nam svaki glas mnogo znači!
 
 
Ostavi
komentar