Zanimljivosti

28.07.2014.

Rihanna: Sve što možda niste znali o jednoj od najvećih zvezda današnjice Rihanna
foto: Official FaceBook page - Profile photo
Rihanna: Sve što možda niste znali o jednoj od najvećih zvezda današnjice

Riri je neko ko je svojim hitovima obeležio par godina iza nas – od prvog megahita „Umbrella“, kog je uradila sa Jay Zem, ova devojka sa Barbadosa se ne skida sa muzičkih lista, a za ovih par godina muzičke karijere i nekoliko albuma, Rihanna je postavila nove muzičke rekorde! Menjanje imidža, provokativne fotografije, spotovi takođe, skandal sa bivšim dečkom Chrisom Brownom koji ju je pretukao – manje više su poznati svima, a evo nekoliko interasntnih činjenica o Rihanninom životu koje verovatno niste znali...

Rihanna je rođena 20. februara 1988. godine na Barbadosu. Njeno detinjstvo, kao i detinjstvo njene mlađe braće, Rorreya i Rajada, nije proteklo srećno, zbog oca koji je konstnatno bio pod uticajem alkohola, marihuane, kreka i kokaina.

Rihanna je njeno srednje ime koje nije uopšte upotrebljavala dok nije postala poznata – puno ime joj je Robyn Rihanna Fenty.

Oduvek je mrzela školu, a u srednjoj je postala i vojni kadet.

Prvi put je pobedila na pevačkom takmičenju sa petnaest godina, gde je izvodila numeru „Hero“ od Mariah Carey.

Prvi korak ka internacionalnoj karijeri je napravila na audiciji pred muzičkim producentom Evanom Rogersom, koji je letovao na Barbadosu, i odmah postao opčinjen Rihannom. Ona se potom seli u Konetikat, odakle je slala svoje demo snimke izdavačkim kućama.

Rihannin prvi veći hit je bio „Pon De Replay“, koji se popeo na #5 Billborad liste, globalno je postala poznata sa numerom „Umbrella“, a numera koja se prva popela na #1 neke liste je bila „S.O.S. (Rescue Me)“.

Singl „Umbrella“ joj je doneo prvu Grammy nagradu, a Rihanna je fanovima u Britaniji zabranila da donose kišobrane na koncerte, kako bi imitirali njenu koreografiju, jer su se neki povređivali tokom iste.

Godine 2006. je osnovala fondaciju „Believe“, koja pomaže deci koja pate od neizlečivih bolesti.

Posle pobede na Gilletteovom konkursu „Celebrity Legs of a Goddess“, Rihanna je svoje noge osigurala na milion dolara!

Njen rodni Barbados je 2008. godine izabrao 21. februar da bude nacionalni praznik u njenu čast. Kao zahvalnicu za ovo, ali i zbog činjenice da je postala zaštitno lice turizma Barbadosa godinu dana ranije, Rihanna je održala besplatni koncert.

Posle skandala sa Chrisom Brownom, kada je procurela njena fotografija na kojoj se vide podlivi, predložen je Rihanna zakon, koji u slučaju da bude usvojen, će zabranjivati i oštro kažnjavati policijske službenike koji daju informacije ili slike u vezi osoba koje su žrtve nasilnog zločina.

Iako smo je do sada bezbroj puta videli u provokativnim izdanjima, Rihanna i dalje odbija ponudu magazina „Playboy“ da se skine pred njihovim objektivima.

Rihanna se oprobala i kao glumica, u flimu „Battlefield“, u kome pored nje glume i Liam Neeson i Alexander Skarsgard.

Pre nastupa uvek cugne jednu „s nogu“. Obično je u pitanju neki tamni liker ili vodka.

Njeno bogatstvo se procenjuje na oko 90 miliona dolara.

Ostavi
komentar

Povezano