Zanimljivosti

20.10.2017.

Rihanna je najbolji izvođač u poslednjih 25 godina
foto: Youtube screenshot
Rihanna je najbolji izvođač u poslednjih 25 godina

Billboard izračunao

Magazin Billbord počeo je da pravi liste najboljih pesama još avgusta 1958. godine. Tada je prvi bio Ricky Nelson, a nakon 1066 različitih pesama, sada su (više nego zasluženo) na vrhu Post Malone i 21 Savage
 
Tokom godina, pravila liste su se prilagođavala načinima na koji industrija servisira muziku, a slušaoci je konzumiraju. Napravljene su i kategorije, među kojima najvažnija ostaje Album lista i Mainstream Top 40, odnosno Pop Songs lista na kojoj je Rihanna najuspešnija od kako postoji, što je od oktobra 1992. godine! 
 
 
Njene pesme se najviše puštaju na pop radio stanicama, a među rekordima koje je oborila, možda je najinteresantniji onaj koji kaže da je njena prva pesma Pon The Replay bila na trideset različitih nezavisnih top lista u samom vrhu. 
 
SOS bio je njen prvi broj jedan, a rekord deli sa Katy Perry - obe imaju po jedanaest najboljih pesama. Inače, Katy je četvrta na ukupnoj listi kada se gledaju rezulati stari četvrt veka. 
 
Odmah iza Rihanne je P!nk, pa bend Maroon 5. Najbolje plasirani muški izvođač je Justin Timberlake na broju pet. Taylor Swift je na sedmom, Bruno Mars desetom mestu. 
 
Najbolja pesma do sada je malo iznenađenje, dens traka Real McCoy - Another Night. Slede Santanina Smooth, Lifehouse, pa Timbaland sa Apologize i Nickelback.
 
 
 
 
Ostavi
komentar