Zanimljivosti

12.06.2019.

Red Bull Flugtag šou na Adi vodiće Sara, Ajs i Đuričko Red Bull Flugtag Beograd 2013
foto: Mihai Stetcu
Red Bull Flugtag šou na Adi vodiće Sara, Ajs i Đuričko

Zabavni šou imaće i muzički deo

Pre šest godina, snimci iz Beograda obišli su svet - više od 150.000 ljudi okupilo se na Adi Ciganliji i ispratilo Red Bull Flugtag, nesvakidašnji letački šou! 
 
Drugi srpski Red Bull Flugtag održaće se 23. juna na Adi Ciganliji i može se reći da će naša prestonica biti privilegovana - biće domaćin jednom od samo osam globalnih događaja u 2019. godini iz Flugtag serije, verovatno najprepoznatljivijeg i najotkačenijeg događaja sa Red Bull pečatom.
 


Šta je zapravo Flugtag? Kada ovo izgovorite, mislite na nemačku reč koja znači “dan za letenje”, ali od kada se prva letelica otisnula sa platforme u Beču 1992. godine – letenje nikada nije prestalo. Red Bull Flugtag podigao je svoju čuvenu platformu u preko 150 gradova širom planete, a prethodni događaj je u Beogradu okupio 37 maštovitih ekipa koji su se ohrabrili da polete i u vodu slete pred čak 150.000 ljudi. Mnogi su im tada zapravo pozavideli, rashladili su se po rekordno vrelom junskom danu 2013. godine, a njihovi poduhvati su sada izazvali još veću konkurenciju - prijave su se utrostručile i po broju i po ludim idejama. Bilo je teško izabrati timove koji će sada sleteti u vodu, a tu će biti ekipe prilično inspirativnih imena - Kremenkov leteći automobil, džinovski opanak, sremačko meze, zaplivaće još pijani komarac, magarac, jednorog i gavran... 
 
Oni moraju da sa duge piste polete u letelicama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost. Pored kreativnosti, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord.


 
Atmosferi će doprineti dimanični voditeljski trio, u sastavu Sara Jo, Ajs Nigrutin i Nikola Đuričko. Njih dvojica ponavljaju ovu ulogu, dok će se sara predstaviti i svojim hitovima kao što su Lava, Bez Sna i Nemam Vremena Za To
 
Ostavi
komentar

Povezano