Zanimljivosti

16.11.2016.

Povratak Nelly Furtado je stvaran Nelly
foto: Printscreen
Povratak Nelly Furtado je stvaran

Preslušajte nove pesme

Ova Kanađanka napravila je pometnju početkom novog milenijuma (i definisala ga) albumom Whoa, Nelly! sa kojeg su se izdvojili hitovi kao što su I'm Like a Bird i ... on the Radio. Albumom Loose koji je producirao Timbaland ustoličila se kao jedna od najrelevantnijih figura u pop muzici u dekadi koja je za nama. Niko nije zvučao kao ona, a ujedno je uspevala i da sebe iznova nadmašuje.

Njen popularnost i melodije koje piše svrstavaju je u pop, iako se za njen zvuk uvek govori da je eksperimentalan. Nakon što joj porodica biva prioritet nekoliko godina, Nelly Furtado se vraća muzici, čini se još spremnija da proba stvari koje ranije nije. 

Bili smo oduševljeni kada smo je videli na fotografiji sa Devom Hynesom (koju je napravila Beograđanka Ana Kraš) jer smo znali da počinje istraživanje novih mogućnosti. Da nema tako distinktivan glas, bilo bi nam teško da poverujemo da je ona na pesmi Hadron Collider koja je na Blood Orange albumu. A, onda, sa druge strane, zapravo nam ide uz njen lik. 

Nelly Furtado naslovila je nadolazeći album The Ride. Predstavlja osvrt na put koji je doveo dovde, ali i gleda napred. Očekujemo ga u martu tek. Znamo da na njemu radi John Coghleton, ali možemo i da čujemo njegove delove. Na njenom Soundcloudu je pesma Islands of Me.

Na sajtovima kao što je Rolling Stone možete čuti i najnoviju Pipe Dreams, a ispod našeg teksta pogledati i trejler za album The Ride, pa se radovati sa nama zbog svega što nam je ova posebna tridesetsedmogodišnja dama pripremila.

 

Ostavi
komentar

Povezano