Zanimljivosti

19.12.2012.

Planeta Gruvlend: "Čudo" umesto smaka sveta Planeta Gruvlend
foto: Umetnički rad Mladena Peneva
Planeta Gruvlend: "Čudo" umesto smaka sveta

Genijalan muzički projekat na domaćoj sceni

Ovih dana po gradu se intenzivno šuška o Planeti Gruvlend a ako slučajno još uvek niste čuli o čemu se radi evo cele priče.

Planeta Gruvlend okuplja najbolja imena domaće muzičke scene počevši od kraja '60. godina pa sve do danas sa ciljem da se razmene iskustva poznatih muzičara sa zavidnim karijerama i energija mladih umetnika za koje će se tek čuti. Ovaj u suštini muzički koncept od velikog opštekulturnog značaja ima i širi cilj - da probudi neki novi način razmišljanja i opštu planetarnu svest.

Planeta Gruvlend će se predstaviti najširem auditorijumu kroz seriju raznih događaja koji će trajati punih šest meseci počevši od petka 21.12.2012. (što je inače datum za koji je najavljen smak sveta) pa sve do 21.06.2013. za kad je najavljen pravi muzičko - scenski spektakl i svojevrsna kruna projekta i proslava svetskog dana muzike.

Prvi singl "Čudo" (Cvet) najavljuje album Planeta Gruvlend i ujedno simbolično obeležava start projekta. Promocija pesme i spota zakazana je za petak 21.12.2012. u Božidarcu. Pesma je bazirana na numeri Minnie Riperton "Les Fleur" iz 1970. godine a aranžmanska adaptacija je rađena na osnovu izvođenja britanskog benda 4Hero iz 2001. godine. U snimanju pesme i spota učestvovalo je preko 20 imena naše muzičke scene među kojima Bisera Veletanlić, Leo Martin, Bebi Dol, Oliver Nektarijević, Bojana Stamenov, Bane Lalić, Emilija Đonin, Miša  Blam, Momčilo Bajagić Bajaga, Rambo Amadeus, Marčelo i Struka i drugi.

Program velike igranke u Božidarcu je:

20:00 Audio / Video MIX "Od nastanka gruva do kraja sveta"

21:00 Svečana premijera pesme i video spota "Čudo"

21:30 Laura 2000 

22:00 Gruvlend All Star Band

23:00 DJ Funky Junkie

Ne čekajte smak sveta, dođite da zajedno dočekamo Novi početak! Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano