Zanimljivosti

16.02.2021.

Pharell oslobođen optužbi da je lagao pred sudom
Pharell oslobođen optužbi da je lagao pred sudom

Slučaj "Blurred Lines"

Naslednici slavnog Marvina Gayea tužili su Robina Thickea i Pharella da su iskopirali Marvinovu pesmu "Got To Give It Up" da bi napisali "Blurred Lines". Naslednici su spor i dobili iako su Pharell i Robin Thicke negirali optužbe, i od planiranih 7.4 miliona dolara isplaćeno im je 5.3 miliona pošto je kazna kasnije smanjena. 

Pharell se otvorio na temu u intervjuu za GQ u kom je objasnio da ponekad iznova konstruiše pesmu koja mu se dopada što ga je u slučaju "Blurred Lines" dovelo u nevolju, priznao je.

Naslednici Marvina Gayea su ponovo stupili na scenu i tražili od sudije da preispita slučaj s obzirom na ovo novo priznanje, međutim, prošlog petka sudija je odlučio da su izjave u intervjuu u skladu sa dokazima koje je Pharell priložio na sudu te da Pharell nije kriv. Na primer, teško je dokazati šta je Pharell mislio kada je rekao da voli da iznova iskonstruiše pesmu koja mu se dopada te da naslednici nisu priložili dovoljno dokaza koji ga terete. 

Napišete i otpevate brda prekrasnih bitova i pesama kao što su "Shooting Stars" za Kelis, "Beautiful" i "Drop It Like It's Hot" sa Snoop Doggom, "I'm A Slave For You" za Britney Spears, itd. itd. i na kraju nadrljate sa ovom nakazom od pesme:

 

Ostavi
komentar

Povezano