Zanimljivosti

25.11.2020.

Objavljene skandalozne Grammy nominacije
foto: Youtube screenshot
Objavljene skandalozne Grammy nominacije

SKANDALOZNE

Mi nismo portal koji koristi reč skandal, ali sada to moramo da uradimo, jer skoro svi su se složili da je nešto mutno u odluci američke akademije da ni u jednoj kategoriji ne pomene čoveka koji ima verovatno najupečatljiviji album godine. 
 
Priča se da je problem iskrsao kada je The Weeknd pristao da bude na poluvremenu Superbowla koji je samo nedelju dana kasnije. Šta god razlog bio, niti hit Blinding Lights niti album After Hours neće biti pominjani kao vredne prema odluci Akademije.
 
Ovaj njihov potez nije prošao neopaženo. Prvi The Weeknd je dostojanstveno ukazao da su sopstvenu čast ukaljali, a ne njegovu. Mnogobrojne kolege su priskočile da kažu kako je ovo velika nepravda, a odmah je postao i trending na Twitteru.  
 
Zato je Beyonce osvojila čak devet nominacija? Tako je to izgleda kada uradite album za Disney... 
 
Dua Lipa, Taylor Swift i Roddy Ricch imaju po šest. 
 
Megan Thee Stallion i Doja Cat su među najboljim novim izvođačima, a Billie Eilish koja je prošle godine pokupila čak šest, ima priliku ove godine za "samo" četiri.
 
Ceremonija dodele nagrada predviđena je 31. januara, ali se zbog epidemije korona virusa za sada ne zna da li će biti u onlajn izdanju ili sa fizičkim prisustvom nominovanih.
 
Nagrada Grammy, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dođeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS). Važila je dugo za najugledniju, ali joj se poslednjih godina ugled drastično srozava! 
 
Ostavi
komentar

Povezano