Zanimljivosti

17.11.2013.

Novi disco projekat Giorgio Moroder-a Giorgio Moroder
foto: Youtube screenshot
Novi disco projekat Giorgio Moroder-a

Rezervišite kartu za Las Vegas!

Živa muzička legenda i pionir synth i disco zvuka, Giorgio Moroder, priprema novi projekat pod nazivom „A Night With Giorgio Moroder“. On priprema, za sada na nepoznatoj lokaciji u Las Vegasu, disco-m inspirisan show kojim će oživeti atmosferu slavnog njujorškog kluba „Studio 54“!

Moroder je u pregovorima sa jednom velikom američkom kompanijom, i kaže da bi projekat mogao biti realizovan za par meseci, a postoji i plan da se show pretvori u neku vrstu putujućeg „cirkusa“, gde ćemo umesto krotitelja životinja i akrobata imati DJ-eve, igrače u kavezima i druge elemente koji su učinili da „Studio 54“ postane jedna od najpoznatijih diskoteka na planeti! Moroder je takođe rekao da se ne bi izvodile samo njegove pesme, već svi kultni hitovi sedamdesetih, i u početku možemo očekivati samog Morodera za DJ pultom, ali bi kasnije isti prepustio nekom drugom DJ-u, i možda povremeno „gostovao“ u show-u!

Ovaj hipertalentovani čovek je karijeru započeo sredinom šezdesetih godina, i svojim eksperimentisanjem sa sintisajzerom pokrenuo je čitav jedan pravac u modernoj muzici. Gotovo da ne postoji veliko ime sa kojim Moroder nije sarađivao, radio je muziku za filmove za šta je nagrađen i Oskarom („Top Gun“, „Midnight Express“, „Flashdance“), i stoji iza velikog broja hitova sedamdesetih i osamdesetih godina! „Najsvežija“ pesma gde smo mogli da ga čujemo je Daft Punk-ova „Giorgio by Moroder“, u kojoj ima ulogu naratora.

Jedva čekamo!

Ostavi
komentar