Zanimljivosti

23.04.2013.

Novi album i novi alter ego Snoop Dogg-a Snoop Lion
foto: EXIT PR Photo
Novi album i novi alter ego Snoop Dogg-a

Ili šta biva kad gangster otkrije rastafari

Čuveni hip hoper, poznat po svojim legendarnim pesmama i kikicama, Snoop Dogg, pre oko godinu dana boravio je na Jamajci gde prihvatio novu životnu filozofiju i savet lokalnog gurua da bi trebao da svoje čuveno scensko ime promeni u novo – Snoop Lion?!? On je ovaj pomalo čudan a, sa poslovne strane gledano i pomalo riskantan predlog, bez pogovora prihvatio a danas je izašao i njegov prvi album pod ovim imenom „Reincarnated“.

Kad znate pozadinu priče, ime albuma ne iznenađuje a ne iznenađuje ni činjenica da je na ovom albumu Snoop Dog, pardon, Snoop Lion, napravio iskorak u žanr reggae muzike i prekinuo veze sa prošlošću. Drugim rečima, opasni gangsta’ reper postao je lik koji šalje poruke mira i ljubavi: „Došao sam na Jamajku da napravim novi album, da snimim film i da otkrijem pravog sebe. “Reincarnated” je nastao iz želje da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe“.

Novi album karakteriše saradnja sa lokalnim legendama reggae muzike, ali i zvezdama iz sveta repa i popa kao što su Drake, Chris Brown, Busta Rhymes, Akon, Rita Ora i Miley Cyrus. Producent albuma „Reincarnated“ je Diplo, čiji nastup ćemo takođe imati prilike da vidimo na ovogodišnjem EXIT festivalu.

Snoop ove godine dolazi na EXIT što će biti jedan od prvih nastupa na kojima će izvesti pesme sa novog izdanja.

Ostavi
komentar

Povezano