Zanimljivosti

05.12.2014.

Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno (I deo) Gaga & Queen B
foto: YouTube screenshot
Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno (I deo)

Hitovi koji su originalno pisani za druge

Na redu su priče iz autorskih kuloara – često se dešava da kompozitor tokom komponovanja ima na umu ko bi mogao da otpeva njegovo delo, ali se još češće desi da delo ne završi u rukama tog izvođača, pa je tako nastala i izreka da ne bira muzičar pesmu, već ona odabere njega! Sudbina ili ne, ne vredi plakati nad prosutim mlekom, kad prođe voz, prošao je! Pa da krenemo...

„Baby One More Time“

Numera koja je lansirala Britneyinu karijeru prvobitno je bila namenjena za TLC i Backstreet Boys, koji na njenju sreću nisi bili zagrejani – ostalo je istorija!

„Umbrella“ / „Telephone“

Kad smo već kod Britney, ove dve pesme su bile namenjene za nju – Gaga je napisala „Telephone“ baš za POP princezu, ali je Britney odbila i jednu i drugu! Rihanna joj je zahvalna do neba, a Gaga je pesmu uzela za sebe i napravila duetski boom sa Beyonce!

„Halo“

Jedna od najlepših numera Queen B – priča se da je Ryan Tedder ( OneRepublic) originalno pesmu namenio Leoni Lewis, ali kada se Yonce zainteresovala, Tedder je odmah promenio mišljenje. On nikada zvanično nije priznao ovu verziju priče, rekavši da je Leona bila samo ideja, ništa više...

„S.O.S.“

Pesma je bila namenjena za Christinu Milian, kako bi se vratila na muzičku scenu, međutim je završila kod lepotice s Barbadosa.

„We Can't Stop“

Mileyin drugi singl i mega hit, pored „Wrecking Ball“ – originalno je bila namenjena Rihanni, ali je Miley ipak ta koja je imala sreće.

„Don't Cha“

Hit koji je lanirao karijeru girl benda The Pussycat DollsParis Hilton je bila oduševljena kada ju je čula, što verovatno nije bio slučaj sa autorima kada su čuli nju kako peva, pa su je ponudili lepoj Nicole i devojkama.

„Disturbia“ / „We Found Love“

Rihanna je stvarno srećnica – prvu pesmu je (ironije li) trebalo da peva njen bivši, Chris Brown, dok je drugu Calvin Harris namenio Nicole ili Leoni Lewis. Na sreću po Rihannu, ona ih je obe otpevala, postigavši ogroman uspeh, pogotovo sa numerom „We Found Love“ koja joj je donela rekordne uspehe.

Nastaiće se...

 

 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano