Zanimljivosti

12.06.2014.

Najveći mitovi svetske muzičke scene VOL. 2 Keith Richards
foto: Official FaceBook page - Profile photo
Najveći mitovi svetske muzičke scene VOL. 2

KISS

Ovaj sastav je najpoznatiji po obojenim licima i ludim kostimima, ali bas gitarista i prateći vokala Gene Simmons, koji je nosio nadimak „The Demon“ je bio poznat još po jednoj stvari – svom abnormalnom dugačkom jeziku koji je plazio kad god mu se ukaže prilika! Kružila je priča da to nije njegov jezik, već da je hirurškim putem "nakačio" kravlji na svoj... Ovo naravno nije tačno, jer tad medicina nije toliko iznapredovala, a i kravlji jezik izgleda mnogo duže i deblje od ljudskog!

Keith Richards

Gitarista sastava The Rolling Stones je posle godina upotrebe opijata želeo da okrene novi list – otišao je na proceduru detoksikacije kako bi mu se pročistila krv, ali je krenula priča da mu je cela krv u telu zamenjena novom! Još jedna glasina kruži kada je Richards u pitanju – navodno je ušmrkao posmrtni pepeo svoga oca! Dobro, svako se nosi sa gubitkom na svoj način...

Paul Mc Cartney

Oko grupe The Beatles su kružile mnoge glasine, ali jedna od najbizarnjih je da Paul Mc Cartney nije originalni pevač, već je zamenjen pošto je prvobitni poginuo! Sličnost između njih je neverovatna, pa zato niko ništa nije provalio! Naravno, ova priča nema veze s vezom, Paul je do samog početka s The Beatles-ima.

Kurt Cobain

Kada je sačmara nađena pored Kurtovog tela, zaključeno je da je pevač Nirvane izvršio samoubistvo. Međutim, teoretičari zavera nisu sedeli skrštenih ruku, pa je krenula priča da je njegova žena Courtney Love kriva za njegovu smrt, tj. da ga je ona ubila! Nikad nije bilo dovoljno dokaza da se pokrene bilo kakva istaraga na ovu temu, a i ruku na srce – Cobain baš nije bio primer stabilne osobe.

Ozzy Osbourne

Ovde imamo malo obrnutu situaciju. Poznato je da je Ozzy veliki šoumen, i radio je svašta na sceni, a jedna od stvari jeste i kidanje glave životinjama sopstvenim zubima. Tako je stradala jedna golubica, kao i jedan slepi miš! Ovde je mit da je sve to dobro izrežirano i da se radi o odličnim replikama, međutim istina je malo drugačija – Ozzy je mislio da je u pitanju gumena životinja, ali je šišmiš bio pravi, pa kada je Osbourne krenuo da mu odgrize glavu, slepi miš ga je ujeo! Priča se završila tako što je Ozzy morao da da krv na analizu, da vidi da nije zaražen nečim!

Ostavi
komentar

Povezano