Zanimljivosti

08.05.2014.

Najveći blamovi velikih zvezda Rihanna
foto: PR Photo
Najveći blamovi velikih zvezda

Pet najvećih "potpopa" poznatih muzičara

Iako se s godinama menjaju standardi dobrog nastupa, kada se pojavila Lady Gaga, sa njom su stigli ne samo visoki, već i sasvim novi standardi! Over-the-top kostimi, neobični spotovi (o pesmama da i ne govorimo!), koncerti bogati scenografijom koja podseća na film i mjuzikl, sve to je Gaga donela 2008. godine, i to kao tek mlada debitantkinja. Činilo se da smelost da bude drugačija od svega što je tada bilo moderno i specifični ekscentrizam koji nosi u sebi jeste ono čime je osvojila publiku. Njene kolege, pogotovo oni sa ozbiljnim muzičkim stažom, dobili su veliki domaći zadatak da ponovo osvoje publiku i da pokušaju da se makar približe, ako već ne mogu da dosegnu nove, slobodno možemo reći, Gagine standarde. Ipak, za mnoge nije bilo svaki put baš uspešno.

5. Navikli smo da nastupi Christine Aguilere budu besprekorni kao i da je izuzetno vešta u kontroli svog glasa. Ipak, prilikom izvođenja dueta ,,Make the world move" sa kolegom Cee Lo Green-om u njihovom tv show-u The Voice, videlo se da se  Christina nije baš snalazila. To je postalo i više nego jasno pri kraju nastupa, kada je tipično pokušala da izvuče, svoj inače izvanredni visoki ton, ali se i sama maltene uhvatila za uvo koliko je loše zvučalo. Ako se svet i kretao, kako kažu u svom duetu, tada je zasigurno zbog Christine stao.

4. Promenu svog dotadašnjeg zvuka, hip-hop-pop zvezda Nicki Minaj najavila je nastupom u američkom Today show-u, gde je više skakutala okolo nego što je pevala svoju novu pesmu ,,Starships". Izgledala je srećno kao da je DJ na samom kraju žurke konačno pustio pesmu koju je ona od samog početka nebrojeno puta tražila. Može se reći da su naše mišljenje delile i igračice, koje su malo-malo pa ostavljale Nicki da uživa u slušanju svoje pesme. Što se nas tiče, mogle su i mikrofon da joj uzmu, pošto je bilo očigledno da je preslatkoj i uzbuđenoj Nicki on bio višak. Na kraju pesme je ionako repovala nešto samo njoj znano, što sa pesmom nije imalo veze. Možda smo bili svedoci nastajanja remiksa!

3. Neobuzdana Rihanna je možda stvari učinila zanimljivim u kontraverznom spotu za pesmu ,,S&M", ali se za nastup na BillBordovim nagradama 2011. godine može reći sasvim suprotno. Do momenta kada se pojavljuje Britney Spears (i pokušava da spase stvar), Rihanna je uspela da uspava publiku svojim poluizležavanjem na sceni i korakom-dva koje je napravila tokom pesme. S obzirom na njen brz ritam i eksplicitni tekst, pevačica je i te kako promašila u nastupu. Ne možemo proceniti da li je angažovala druge koreografe umesto onih koji su bili zaduženi za spot ili ih nije čak ni imala?!  Tek pojavljivanjem Britney Spears, po koji bljesak koreografije se pojavio, ali on je ubrzo ugašen pribegavanjem otrcanom, tipičnom i jeftinom triku – šipci.

2. Do danas, Britney-ino pomalo dezorijentisano i i te kako nezainteresovano izvođenje zavodljive i seksipilne pesme ,,Gimme more", važi za jedno od najvećih fijaska MTV VMA nagrada, ali i njene karijere! Zanimiljivo je da za, danas legendarne reči ,,It's Britney, bitch! " (koje su posle doprinele da pesma Scream and Shout ima prođu), pevačica nije pokazala nimalo interesa da ih izgovori. Koreografija jeste tu, ali poprilično bledo izdanje pevačice, kao i njen izraz lica (koji govori da jedva čeka da siđe sa scene), su uspeli da nadvladaju. Sem Rihanne koja se smejala i možda želela više, publika je pre bila u stilu dont give me at all.

1. Cheryl Cole je možda bila UK sweetheart, ali posle ovog nastupa tokom 2012. godine, to je malo verovatno. Da li je u pitanju trema zbog časti da peva na Kraljičinom Jubilarnom Diamond Jubilee koncertu ili ne, ipak, pevačica je uspela da, Gremijem nagrađenu pesmu ,,Need you now", benda Lady Antebellum, učini  apsolutno neslušljivom! U prvom delu pesme, nažalost, ionako tanani glas pevačice nekako je (zaslugom ozvučenja verovatno) uspeo da nadjača postojanje jedine intonacije tada u vidu kolege Gary Barlow-a. Olakšanje i zapravo jedino moguće uživanje u pesmi sledi kada Gary peva svoj deo, dok mu se u refrenu pridružuje Cheryl koja se vidno i dalje muči, a time i publiku. Verujemo da je malo kome u publici posle nedostajala, naprotiv!

Ostavi
komentar

Povezano