Zanimljivosti

02.01.2014.

Najprodavaniji božićni albumi i izvođači Elvis
foto: Detalj sa omota albuma
Najprodavaniji božićni albumi i izvođači

Let it snow (money)...

Ne prođe godina a da neko ne izbaci novi božićni album, ili barem singl, pa ni ova godina nije izuzetak – slušali smo nove albume Leone Lewis, Kelly Clarkson, The Killers-a, ali se stari hitovi podjednako vrte i penju na liste najslušanijih pesama – „Last Christmas“, „All I Want For Christmas Is You“, „Jingle Bells“, „Let It Snow“ i drugi!

Ali ako ste se pitali koji su to albumi i izvođači najprodavaniji kada govorimo o „Christmas“ izdanjima evo i odgovora: prvo mesto drži kralj rock’n’roll-a Elvis Presley sa svojim albumom „Elvis’ Christmas Album“ iz 1957. godine koji je prodat u neverovatnih 10 miliona primeraka! Na drugom mestu je poznati džezer Kenny G i njegov album „Miracles: The Holiday Album“ (7.3 miliona), a posle njega je nezaboravni Nat King Cole sa albumom „The Christmas Song“ sa prodatih 6 miliona albuma!

Na listi se nalaze još i Josh Groban, Barbra Streisand, Johnny Mathis, kao i nezaobilazna Mariah Carey, čiji je singl „All I Want For Christmas Is You“ (sa albuma „Merry Christmas“ iz 1994. godine) najprodavaniji božićni singl ikada!

Božićni albumi se itekako isplate, jer po osnovu autorskih prava, imate priliv novca kad god vam neko koristi pesmu, bilo za reklamu, film ili bilo šta drugo!

Srećni praznici!

Ostavi
komentar