Zanimljivosti

15.01.2014.

Najbolji animirani muzički spotovi svih vremena
foto: Youtube screenshot
Najbolji animirani muzički spotovi svih vremena

Nekada nije neophodno da imate hi-tech kamere i nenormalno skupu opremu da biste snimili više nego originalan spot – ovo su animirani spotovi koji su pomogli da ove pesme odu u istoriju moderne muzike!

1. Arctic Monkeys – Do I Wanna Know

Čuveni indie rock/alternative sastav ovu pesmu je izbacio prošle godine, i nalazi se na njihovom petom po redu studijskom albumu. Numera je postigla veliki uspeh u Britaniji i još nekim evropskim zemljama, a ujedno to je njihova prva numera koja se našla na listi Billboard Hot 100 u SAD-u!

2. Daft Punk – One More Time

Dvojac koji je obeležio prošlu godinu, ovu numeru je izbacio 2000. godine, i upravo ih je ona učinila poznatim širom planete. Dobar bit i žestoki autotune vokala, učinili su ovu pesmu electro evergreen-om, a „One More Time“ se nalazi i na listi „The 500 Greatest Songs of All Time“ magazina „Rolling Stone“

3. White Stripes – Fell In Love With a Girl

Numera je izašla 2002. godine, i napravila svetski proboj ovog benda na globalnom planu! Magazin „Rolling Stone“ je 2007. napisao da je ovo jedna od pesama koje su „promenile svet“, a spot u „lego“ fazonu se nikad ne zaboravlja!

4. Gorillaz – Feel Good Inc.

Iako je ovaj sastav poznat po animiranim spotovima, mi smo izabrali ovaj koji predstavlja kombinaciju animacije i nasnimljenog materijala. Numera se, posle izbacivanja 2005. godine, vrlo brzo popela među prvih deset mesta na listama mnogih zemalja sveta!

5. Dire Straits – Money For Nothing

Numera kultnog benda koja je zbog svojih reči izazvala brojne kontroverze tih osamdesetih godina! Spot i gitarski rifovi su ušli u anale rock muzike.

6. A-ha – Take On Me

Najpoznatija pesma synth/new wave sastava A-ha, i još čuveniji spot koji je mešavina realnog i strip animacije! Pesma je trijumfovala na prvom mestu brojnih muzičkih lista.

7. Michael Jackson – Leave Me Alone

Kralj POP-a i kralj video spotova naravno da u svojoj „kolekciji“ ima i animiranu ekranizaciju, koju je uradio za numeru „Leave Me Alone“! Interesantno je da i pored velikog uspeha i pesme i spota za istu, ova numera nikada nije uključivana u repertoar na pevačevim turnejama.

8. Gnarls Barkley – Crazy

Ove fantastične saradnje između Cee Lo Green-a i Danger Mouse-a se svi sećamo, jer su te 2006. godine svi bili ludi za animiranim spotom koji je urađen za ovu pesmu!

9. Wamdue Project – King Of My Castle

Ova pesma je originalno objavljena 1997. godine, ali je svetski hit postala dve godine kasnije kada je remiksovana kao pesma za dancefloor bine. Iza ovog projekta krije se američki producent Chris Brann, a vokali je uradila Gaelle Adisson.

10. Peter Gabriel – Sledgehammer

Ovaj kultni hit gospodina Gabriel-a je proveo 4 nedelje te 1986. na prvom mestu Billboard Hot 100 liste, a pesma je postala mnogo popularnija zbog animacija u spotu, zbog čega je ovaj video i nagrađen brojnim nagradama –samo na MTV dodeli je pobedio u čak devet kategorija!

Uživajte!

Ostavi
komentar