Zanimljivosti

12.08.2014.

MTV Video Music Awards: Legendarni nastupi MTV VMA 2014
foto: Logo
MTV Video Music Awards: Legendarni nastupi

Da se preslišamo...

Predstojeća dodela MTV Video Music Awards se održava 24. avgusta u Inglvudu u Kaliforniji a do sada su najavljeni natupi Beyonce, Iggy Azaleae i Rite Ore, paklenog trija Jessie J - Ariana Grande - Nicki Minaj, 5 Seconds Of Summer, Ushera i Maroon 5, a da li ćemo ove godine gledati nastup koji će otići u istoriju, ostaje da vidimo!

Mi ćemo vas danas podsetiti na neke nastupe o kojima se dugo pričalo, koji su nas oduševili, šokirali, zgrozili – koji je vaš omiljeni?

Eminem – „The Real Slim Shady / The Way I Am“ (2000)

Eminemov nastup pre tačno 14 godina ostao je upmaćen po ogromnom broju njegovih dublera blajhanih kosa, sa kojima je reper započeo svoju tačku ispred dvorane, pa grandiozno ušetao, i koga je publika poslušala na reči „please, stand up“, pozdravivši ga ovacijama.

Madonna, Britney Spears, Chrstina Aguilera & Missy Elliot – „Like a Virgin / Hollywood“ (2003)

Nastup koji je počeo kultnim hitom Madonne, koje su pevale Britney i Christina, dok se Madge nije pojavila obučena u smoking, kao mladoženja, zapevavši „Hollywood“! Ono po čemu je ceo nastup ostao upamćen je poljubac Britney i Madonne (mada se poljubila i sa Christinom, ali nekako niko nije obratio pažnju na to). Poljubac je svakako zasenio Madonnino nesigurno pevanje i poneki falš.

Lady Gaga – „Paparazzi“ (2009)

Gagina ludačka instant popularnost je bila na vrhuncu, a Mother Monster je to pametno iskoristila i publici priredila šou za pamćenje – dobra koreografija, dobar aranžman, sviranje na klaviru i na kraju krv – publika je na kraju nastupa bila na nogama, a Gaga je opravdala famu koja se digla oko nje!

Michael Jackson – Medley (1995)

Ovo je najduži nastup u istoriji VMA's-a, u kome je Michael pokazao zašto je najpopularniji izvođač na svetu – njegovi najveći hitovi, ludačke koreografije, Slash koji solira na gitari – publika je bila u delirijumu! Jedina stvar koja je bacila na senku na Michaelov nastup bile su priče da je tokom igranja pevao na plejbek.

Miley Cyrus & Robin Thicke – „We Can't Stop / Blurred Lines“ (2013)

Nastup koji je pokrenuo lavinu komentara – stariji čovek u odelu Beetlejuice-a koji trlja svoje međunožje o zadnjicu oskudno odevene klinke – i tako nastade čuveni twerking! Bilo je onih koji su pominjali đavole, Satanu, onih koji su ih vatreno branili, kao i onih koji su ravnodušno govorili „sve je to showbizz“. Bilo kako bilo, nastup im je ostao upamćen!

Madonna – „Like a Virgin“ (1984)

Madonna je tek počinjala, a nastup davne 1984. godine bio je glavna vest, a prepričavao se godinama. Madge je započela svoju tačku još nemutiranim glasom, u venčanici, na torti, provokativno pevajući svoj hit, a tokom nastupa su „sevali“ i podvezice i donji veš, čime je kraljica POP-a najavila svoj skandalozni uspon ka vrhu svetske scene!

 

Ostavi
komentar

Povezano