Zanimljivosti

19.02.2016.

MMVIII MMVIII
foto: Vojkan Bećir
MMVIII

Digster kolumna petkom by Vojkan Bećir

Samo bih o Kanye-u razgovarao. Ne samo o njemu, o onome što je napravio. Pričao bih o posledicama ekskluzivnosti. O tome kako počinjem da cenim Tidal. Zbog upornosti. Nekada je važilo “You gotta spend money to get money”. Čini mi se da je danas preciznije “You gotta waste money to get it”. Pričao bih o tome kako na svako njegovo “hop”, pitate koliko visoko. Ali, prethodnog meseca napisao sam mnogo reči o njemu, sada je sve na vama. Ne zato što sam ja previše pisao, nego zato što je on toliko toga uradio. Na kratko se uzrujam jer ne razumem kako ne kapirate. Onda se setim da nikome to nije dužnost. Pa, onda pobesnim jer ga osuđujete. Tu se setim i gde leži problem. Ljutite se kada ne razumete stvari koje vas se ne tiču. Nemojte vikati na ono što ne kapirate, posebno nemojte upirati prstom na one za koje želite da ućute.

Napisao sam celu kolumnu o svojim dojiljama, Alanis, Dolores i Tori. Ali, sinoć sam video da je Dani Siciliano najavila povratak, pa ne mogu da ne iskoristim priliku da vam ispričam nešto o njenom gostovanju u Beogradu. Probaću da budem kratak i koncizan. Da vam ispričam zabavni deo, bez da vam dajem imput zašto je to različitim generacijama najbolji period novije klabing istorije Beograda. Kada smo eksperimentisali zvukom, kada smo znali tačno čega smo gladni i gde to da nađemo. To je period u kojem je rejv bio plesan, tada smo kod kuće slušali dens a na podijumu balade. Vreme kad su cvetale banane međ testerama i elektranama.

 

Radim ti ja tad nešto za Plastic. To se zove PR tada. Jako je popularno. Svi su PR, makar svoj. Neki obavezno naglašavaju da se kaže PR menadžer. Meni super. Nemam pojma šta radim. Većim delom sam pijan ili mamuran. Sad bih drugačije sa nuđenim u to vreme. Ali, velika škola.

Radim najave, pišem objave, dajem izjave… i bavim se programom. Bukiranje artista nije mi osnovna odgovornost, ali već tada znam dosta o izvođačima pa sam sve češće pitan šta mislim. Roster se zove taj spisak izvođača jedne agencije. Kada ga uzmem u ruke, ma nema te jelke sa dovoljno velikim poklonima. Idem azbučnim redom kroz ta imena i zamišljam svaku žurku na milisekund. Provedem se na svakoj. Onda kažem, na primer, hajde da probamo sa Simian Mobile Disco. Imaju komercijalno upešni hit, MTV im vrti spotove, mogu da se čuju na radiju, a nisu izgubili status u andergraung zajednici. DJ set ne košta previše, posebno kad imamo u vidu da možda dobijemo i publiku iz regiona. Biće na turneji, pa ćemo uzeti datum koji znači jeftiniji prevoz. To su sve neki kriterijumi kojima se vodim pre nego što predložim.
Samo jednom sam imao muzičku želju. Bila je to Dani Siciliano.

OSTATAK KOLUMNE PROČITAJTE NA DIGSTER.RS

Ostavi
komentar

Povezano