Zanimljivosti

20.08.2013.

MjuzNews Trivia: Neverovatne činjenice iz sveta muzike MjuzNews, Trivia logo
MjuzNews Trivia: Neverovatne činjenice iz sveta muzike

1. Da li ste znali...

...da je prvi album grupe Denis & Denis bio prvobitno namenjen Slađani Milošević, koja ga je odbila, i predložila da ga oni objave, i da te pesme peva devojka koja peva na demo snimcima? Devojka je naravno Marina Perazić!

2. Da li ste znali...

...da je pikolo (mini flauta) instrument koji proizvodi najviši ton u simfonijskom orkestru? U pitanju je C5, pet oktava iznad osnovnog C.

3. Da li ste znali...

...da Michelle Pfeiffer pored toga što dobro glumi, ona i sjajno peva? Imali smo prilike da je čujemo u nekoliko filmova, ali jedan od najreprezentatvnijih primera jeste izvođenje u crtanom filmu „Prince Of Egypt“, gde peva originalnu pesmu „When You Believe“, koja je poznatija u izvođenju Mariah-e i Whitney!

4. Da li ste znali...

...da je razlog zbog koga je propao duet dva kralja, Freddie Mercury-a i Michael Jackson-a, jedna životinja? U pitanju je lama, koju je Michael poveo na snimanje u studio, koja je jedno vreme bila njegov ljubimac!

5. Da li ste znali...

...da je David Bowie u potpunosti samouk, ne računajući par časova pevanja koje je uzeo davnih šezdesetih? Obrni, okreni nekako se naučiti mora!

6. Da li ste znali...

...da je Ludwig van Beethoven (1770-1827) počeo da gubi sluh negde oko 1800. godine, da bi poslednju dekadu života proveo potpuno gluv? A neka čuvena dela upravo  potiču iz ovog perioda!

7. Da li ste znali...

...da Chrstina Aguilera, Britney Spears, Jessica Simpson i Avril Lavigne osim po svojoj muzici su poznate i po tome što nisu završile srednju školu? Doduše, Avril i Jessica su kasnije tokom života dobile diplomu. Britney verovatno nije stigla od silnih nervnih slomova koje je imala, a Christina – pa znate kakva je Xtina, ne drži je mesto...

8. Da li ste znali...

...da je najveća žurka odnosno koncert  održan 1994. godine na plaži Kopakabana u Riu, gde je bilo oko 3,5 miliona ljudi a masu je zabavljao – pazite sad – Rod Stewart!

9. Da li ste znali...

...da je naprodavaniji singl u istoriji (preko 50 miliona) „White Christmas“ iz 1942.? Izvođač je Bing Crosby.

10. Da li ste znali...

...da je „Scream“ najskuplji muzički spot ikada, duet Michael-a i Janet Jackson? Spot je iz 1995. i tada je koštao oko 7 miliona dolara, što je danas malo više od deset! 

Pa, pogledajmo ga...

Ostavi
komentar