Zanimljivosti

03.09.2014.

Lorde: Činjenice koje možda niste znali Lorde
foto: www.universalmusic.rs
Lorde: Činjenice koje možda niste znali

Otkrijte ko je zapravo misteriozna Novozelanđanka

Lorde je osvojila svet neverovatnom brzinom, izbacivši svoj hit „Royals“, a njeno ime je u međuvremenu postalo sinonim za „nešto sveže i drugačije“ na sceni. Međutim, iako je Lorde stekla svetsku slavu, ova devojka ljubičastih usana u crnoj odeći, nosi sa sobom dozu misterije, pa evo nekoliko interesantnih činjenica o njenom životu...

Pravo ime Lorde je Ella Marija Lani Yelich-O'Connor. Njena majka, koja je istaknuta pesnikinja na Novom Zelandu, vodi poreklo sa naših prostora i zove se Sonja. Otac joj je građevinski inženjer.

Kada je dostigla svetsku slavu, Lorde je imala samo 16 godina (u novembru ove godine proslavlja punoletstvo), ali Ella nije htela da zapostavi školu, u koju je nastavila da ide i pored ogromne popularnosti koja ju je strefila preko noći!

Kruži priča da Lorde zaravo nije rođena 1996. godine, već da ima više godina nego što priča, a sve je krenulo od njenog izgleda, jer pevačica deluje dosta zrelije od svojih vršanjaka.

Iako je Lorde vrlo mlada, ona je u muzičkom biznisu već neko vreme, jer je svoj prvi ugovor za izdavačku kuću potpisala kada je imala samo 13 godina.

Iako reči njene pesme poručuju „We'll never be royals“, Lorde obožava aristokratiju od malena, a odatle je i potekla ideja za njeno umetničko ime.

Lorde je napisala tekstove svih svojih pesama (što možda i ne čudi s obzirom na to da joj je majka pesnikinja).

Njen hit „Royals“ se nalazio na prvom mestu Billboard Alternative liste sedam nedelja za redom, čime je Lorde oborila rekord Alanis Morissette. Takođe, ona je prvi izvođač sa Novog Zelanda čija se numera našla na prvom mestu Billboard Hot 100, američke liste singlova.

Ove godine je bila nominovana čak za četiri Grammy nagrade, ali je interesantno to što uopšte nije nominovana u kategoriji za „Best New Artist“.

Kada je imala samo 14 godina, majka ju je zamolila da uradi korekturu njenog master rada, koji ima preko 40 hiljada reči, i bez obzira na njene godine, mama je rekla da je uradila sjajan posao!

Kada se numera „Tennis Court“ popela na prvo mesto zvanične liste Novog Zelanda, Lorde je postala prvi izvođač koji ima 4 pesme u Top 20 u toj zemlji.

Lorde mrzi slikanje i davanje intervjua.

Prvi put je letela avionom tek kada su počele obaveze oko njene karijere.

Ostavi
komentar

Povezano