Zanimljivosti

19.07.2014.

Linda Perry (4 Non Blondes) "oplela" po Beyonce Linda Perry
foto: Kadar iz spota
Linda Perry (4 Non Blondes) "oplela" po Beyonce

Kantautorka postavila neke stvari na svoje mesto

Lindu Perry najbolje znamo kao pevačicu benda 4 Non Blondes i njihovom hitu „What's Up“, ali ova talentovana žena je zaslužna i za veliki broj hitova Christine Aguilere, Gwen Stefani i P!nk, sa kojom je posebno bliska!

Nedavno se Perry osvrnula na aktuelnu pojavu gde se izvođači potpisuju kao autori neke numere, a samo su izmenili deo originalne pesme, dodali neke harmonije ili reči, i tom prilikom je „potkačila“ trenutno najmoćniju ženu muzičke industrije – Beyonce!

Linda je izjavila: „Pa, to realno nije komponovanje, ali neki od izvođača veruju, da nije njih, vaša pesma se ne bi nigde čula, i oni uzimaju parče kolača samo zato što jesu to što jesu“! Linda se onda osvrnula na poslednji album Beyonce, na kome se ona navodi kao autor pesama: „Svi znaju pravu priču o Beyonce, kada je komponovanje u pitanju, pa i ona sama! Ona jeste i te kako talentovana, ali u potpuno drugačijem smilsu“ zaključila je Perry.

Neki od autora koji su sarađivali sa Beyonce su stali u njenu odbranu, poput Ne Yoa, koji je rekao da harmonije koje je ona dodala u izvorno njegovoj numeri „Irreplaceable“ iz 2006. godine su u korenu promenile pesmu, a kantautor i producent Boots je dodao da je bio impresioniran kako ga je Beyonce posavetovala da u numeri „Jealous“ doda gitarske deonice!

Da se ne lažemo, savetovanje i „kozmetičke“ prepravke s jedne strane, i komponovanje s druge, su dve potpuno različite stvari, i ne znamo otkud ta potreba da se uzimaju zasluge za stvari koje, ruku na srce, nisu plod vašeg rada. Mi ne verujemo da je Linda zavidna, njena muzika se kreće u malo drugačijem pravcu od Beyoncine, a i ona traje na sceni mnogo duže nego R'n'B diva – Perry je jednostavno bila realna!

Ni Whitney Houston nije komponovala svoje pesme, ali je ipak ušla u anale moderne muzike zbog svog talenta (a bogami i rada), jer sama činjenica da „razbijate“ kako pevate (što je takođe slučaj sa Beyonce) je dovoljna da vam obezbedi mesto na  sada već pomalo urušenoj muzičkoj sceni, na kojoj se ionako plasira svako i svašta!

Ostavi
komentar

Povezano