Zanimljivosti

12.02.2014.

Laka: Intervju pred nastup u klubu Gun 22.2. Mirela i Laka
foto: PR Photo
Laka: Intervju pred nastup u klubu Gun 22.2.

"Ponekad danima nemam talenta..."

Laka i Mirela 22. februara nastupaju u beogradskom klubu Gun. To je bio povod da sa Lakom proćaskamo o značaju muzike u njegovom životu, Evroviziji, takmičenjima za talente i naravno – predstojećem nastupu:

MjuzNews: Pročitala sam negde da si još u osnovnoj školi shvatio da se ne slažeš sa tim kako nastavnici uče decu o muzici. Šta je za tebe muzika i koliko mesto ona ima u tvom životu?

Laka: Mislim da sam rekao da djeci treba otkriti odmah na početku školovanja za šta imaju talenat i samo ih školovati u tom pravcu jer ja sam učio u školi sve i svašta a nikad ništa od toga mi nije trebalo niti me je zainteresovalo da to slušam. Na primjer, znam gdje se nalazi država Kongo i koji je njegov glavni grad, a nikad mi to još nije trebalo.

A muzika prožima cijeli moj život i siguran sam da znam šta mi duša želi. A to je da se bavim muzikom.

MjuzNews: Kako bi nekome, ko te nikada nije čuo, objasnio svoju muziku / zvuk?

Laka: Naša muzika najviše liči na britanski pop sa veselim tekstovima. Na prvo slušanje ljudima se doima da su tekstovi infantilni, ali pažljivim slušanjem čuju da je vrag davno odnio šalu iz ovih tekstova.

MjuzNews: Šta misliš u čemu je „štos“ sa Sarajevom i zbog čega je taj grad iznedrio više sjajnih, legendarnih muzičara, nego i jedan drugi u regionu?

Laka: Ja sam iz Goražda, ali mislim da je Sarajevo oduvjek imalo talentovane ljude i specijalni mentalitet za pop muziku. Ovdje postoji taj originalni smisao za humor koji je usko vezan i za tekstove... pa onda sevdalinka i taj cijeli sklop. A i sam sam Sarajlija već 12 godina.

MjuzNews: Šta je Mireli i tebi donela Evrovizija i da li smatraš da je to na neki način prekretnica vaše karijere?

Laka: Definitivno jeste prekretnica jer je Evrovizija odlična prilika za nepoznate muzičare da pokažu šta znaju. Dogodila nam se velika popularnost iznenada pa se nismo znali snaći jer nismo imali nikakvog iskustva u ovom biznisu. Dobro smo ikako iskoristili išta koliko smo mogli, ali eto ako smo se naučili pameti na toj grešci, opet je dobro. Danas pravimo nove greške.

MjuzNews: Za koje muzičare bi rekao da su najviše uticali na tvoj stil i muzički ukus uopšte?

Laka: Na početku najvise EKV, a kasnije sam počeo slušati razne strane bendove. Još uvijek se držim istog principa kao kad sam počinjao tj. najviše se oslanjam na talenat i čekam da mi talenat pošalje pjesmu. Nekad nemam talenta danima.

MjuzNews: Šta misliš o takmičenjima za talente poput X Factora i kako ti se dopadaju talentovani mladi ljudi iz BiH koji se trenutno takmiče poput Maida Hećimovića, Harisa Ćato, Armina Malikića...

Laka: Najžalije je kod svih tih takmičenja što nakon ispadanja iz istih tu djecu će potpuno odbaciti što može uslediti velikim razočarenjem. Takva mi takmičenja više liče na imitiranje popularnih pjevača u kojima se ne vidi nikakva ličnost toga koji učestvuje kao takmičar. Na kraju to se radi zbog sponzora i gledanosti. Samo vrlo pametni mogu to sve iskoristiti u svoj korist.

MjuzNews: Šta da očekujemo od nastupa 22. februara u Beogradu – kako bi u par reči pozvao ljude da dođu?

Laka: Stara Mirela i stari Laka sa novim bendom pjevaju koliko ih grlo nosi.

Ostavi
komentar