Zanimljivosti

07.04.2020.

Lady Gaga i SZO prave ogroman televizijski koncert
foto: Youtube screenshot
Lady Gaga i SZO prave ogroman televizijski koncert

Slave prikupljenih 36 miliona za sprečavanje pandemije

Pandemija koronavirusa pokosila je ceo svet. Kažu da će se tek osetiti njene posledice, a već je izvesno da je ozbiljno uzdrmala kult poznatih ličnosti. Većina ih se blamira iz višemilionskih vila, a tek po neko je odlučio da svoj status uloži i zaista pomogne.
 
Lady Gaga kaže da mesec dana sedi i telefonira velikim investitorima, moli za novac. Napraviće veliki koncert tokom kojeg neće tražiti od ljudi da zavlače ruke u džepove, već najveće svetske korporacije. TAKO SE TO RADI! 
 
Ona je zajedno sa grupom volontera iz fondacije Global citizen prikupila više od tridesetšest miliona dolara. Donirala ih je Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, radi suzbijanja širenja COVID-19.
 
Pevačica je ovim povodom najavila i humanitarni koncert na televiziji koji će, kako je rekla, biti slavlje zbog prikupljenog novca. Lady Gaga se preko Zooma uključila u tri najveća večernja televizijska šoua i najavila da će njihovi voditelji takođe biti deo proslave, a da će prenos koncerta biti na svim velikim američkim televizijama. 
 
“Hvala velikim korporacijama koje nisu ignorisale moj poziv, već su dale određeni deo novca kako bi ova suma bila prikupljena. Nadamo se da će novac pomoći u stvaranju medicinske opreme, testova za virus, ali i da će pomoći u bržem pronalaženju vakcina”, rekla je Lady Gaga.
 
Muziku će izvoditi Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong of Green Day, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, FINNEAS, Idris and Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan i Stevie Wonder.
 
Voditelji su Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert, a pojaviće se i kast serjie Sesame Street.
 
Koncert pod nazivom One World: Together at Home emitovaće se u subotu, 18. aprila. Prenosiće ga ABC, NBC, ViacomCBS Networks, iHeartMedia, Bell Media networks, a moći će da se strimuje i preko servisa Alibaba, Amazon Prime Video, Apple, beIN Media Group, Facebook, Instagram, LiveXLive, Tencent, Tencent Music Entertainment Group, TIDAL, TuneIn, Twitch, Twitter, Yahoo i YouTube.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano