Zanimljivosti

03.07.2014.

Lady Gaga: 15 interesantnih činjenica koje možda niste znali Lady Gaga, ArtPOP
foto: www.universalmusic.rs
Lady Gaga: 15 interesantnih činjenica koje možda niste znali

Lady Gaga je jedan od najvećih fenomena svetskog show biznisa a nakon nje POP definitivno više nikada neće biti isti. Trenutno iza sebe ima 4 studijska albuma, armiju ostrašćenih obožavalaca i ogroman broj hitova i prestižnih nagrada. Poznata je po svojoj ekscentričnosti, filantropizmu i zalaganju za LGBT prava ali i po intenzivnom i veoma ličnom odnosu sa svojim fanovima. Budući da je veoma aktivna na društvenim mrežama (kažu da svoje Twitter i FB profile vodi lično), deluje da o njoj sve znamo. I zaista znamo mnogo toga. Ali uvek se potkrade poneka trivia za koju prvi put čujete. Uživajte u tekstu koji sledi i testirajte svoje znanje o jednoj od trenutno najvećih zvezda svetske muzičke scene:

1)      Gagino pravo ime je Stefani Joanne Angelina Germanotta a inspiracija za umetničko ime, Lady Gaga, došla je iz čuvenog hita legendarne grupe Queen „Radio Gaga“.

2)      Klavir je počela da svira već sa 4 godine a sa svega 13 je već komponovala svoje pesme.

3)      Omiljeni reditelj joj je Martin Scorsese.

4)      Prema sopstvenom priznanju nevinost je izgubila (tek) sa 17 godina ali čak ni tada nije bila sasvim spremna za ovaj „čin“ pa joj je prvo iskustvo ostalo u užasnom sećanju.

5)      Ugovor sa izdavačkom kućom Interscope Records potpisala je tačno na svoj 20. rođendan.

6)      Gagina prirodna boja kose je braon ali je odlučila da je zameni platinasto plavom kada ju je jedan novinar tokom intervjua pobrkao sa Amy Winehouse!?

7)      Pevanje je usavršavala kod profesora Christine Aguilere.

8)      Visoka je svega 1,55m.

9)      Gaga smatra da je Britney Spears kraljica POP-a.

10)   Teško je poverovati iz ove perspektive ali i Gaga je bila predmet maltretiranja od strane druge dece u školi... Nakon što je objavljen čuveni Vogue na čijoj se naslovnici našla, Gaga je Twittovala: „Nekad su me u školi zvali „rabbit teeth“ a danas sam prava živa Vogue lepotica“.

11)   Veliki je fan Bruce Springsteena.

12)   „Born This Way“ je napisala za svega 10 minuta.

13)   Najbolji savet koji je ikada dobila glasi: „Ako nemaš senku to znači da ne stojiš na svetlu“.

14)   Trenutno je na Twitteru prati 41,6 miliona fanova!!!

15)   Gaga ima mlađu sestru Natali koja se pojavljuje u spotu za čuveni hit „Telephone“ (koji je btw. trebala da otpeva Britney Spears ali je ona iz nekog razloga u poslednjem trenutku odustala...).

Ostavi
komentar
  • 22.07.2014, 01:25h LITTLE MONSTER FOREVER - Iskreno ja sam LITTLE MINSTER SVE SAM ZANO SEM ZA OVOG PROFESORA

Povezano