Zanimljivosti

21.02.2018.

Kriza identiteta i na dodeli BRITs nagrada
foto: Youtube screenshot
Kriza identiteta i na dodeli BRITs nagrada

Ništa niste propustili

Dodela BRITs nagrada oduvek je bila prilika da na jednom mestu vidimo najuspešnije britanske (i globalno uspešne) izvođače iz prethodne godine. Nikada nisu hteli da uspostavljaju trendove, diktiraju nove pravce ili budu kul. Jednostavno, gledale su se brojke i delile nagrade. 
 
 
U vremenu kada cela planeta hoda po jajima i razmišlja da li će i neobavezno "Ćao" nekoga uvrediti, BRITs su promenili svoje glasačko telo kako bi bili zastupljene i žene i nebelci. Otuda ove godine Stormzy odnosi nagradu umesto Eda Sheerana, a Kendrick bila hvaljen nakon što su svi u znak podrške damama prošetali bele ruže na svojim skupocenim odorama. 
 
Više niko ne sme da rizikuje. Više se niko ne usuđuje da proba. Zato su fore voditelja bajate, a nastupi kao sklepani gledajući neke ranije. 
 
Sinoć smo bili u Sava Centru i gledali Beoviziju. Smejali smo se bednoj produkciji, neuvežbanosti, neinventivnosti i odsustvu autentičnosti. Večeras, gledajući BRITs, postaje jasno da novac ne čini razliku. Ono što se dogodilo na početku Kendrikovog nastupa sa kašnjenjem muzike, nedopustivo je u 2018. godini. 
 
No, kada je Lamarov nastup konačno počeo, bili smo zgroženi sasvim nečim drugim. Amerikanac poznat po razbijanju predrasuda, demolirao je skupoceni automobil na sceni. Pre samo nekoliko dana, Drake je stotine hiljada evra podelio fanovima i ne možemo, a da se ne zapitamo, koliko bi školarina bilo plaćeno da je taj automobil unovčen. 
 
Muzika koju Dua Lipa pravi cenimo kao visokokvalitetni pop kakav smo želeli godinama. Ali, molim vas, šta je sa onim pokretima na sceni!!! Ako ne ume, ne mora da igra. 
 
Evo, kako ovde lepo izgleda sa drugaricama. #GIRLPOWER u svom najblistavijem izdanju! 
 
 
 
Rag'n'Bone Man (kojem je otkazan nastup u balonu za fudbal na Žarkovu) je zaokružio uspeh hita Human, Ed dobio samo priznanje da je prodao mnogo albuma. Dua Lipa je najtrenutnija, Stormzy nastavak britanske kampanje da se izveze grajm, Foo Fighters izgleda zapalili na pola... Rita Ora je, u nedostatku boljih, najveća britanska pevačica trenutno. A, Sam Smith? On je, izgleda, malo zarđao
 
Cela dodela mogla je da se gleda preko YouTube-a uživo. Sačekajte da riaplouduju, verovatno će većina nastupa biti na njihovom kanalu. Premda, ništa niste propustili. 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano